Enflasyon rakamlarının yankıları

Enflasyon rakamlarının yankıları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Hükümetimizin uygulayacağı reformların, enflasyonu yüzde 5'in altına çekerek, kalıcı iyileşmeyle beraber reel sektör için daha uygun maliyetli finansman koşullarına da zemin oluşturacağına inanıyorum"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, enflasyon rakamlarına ilişkin, "Hükümeti̇mi̇zi̇n uygulayacağı reformların, enflasyonu yüzde 5'i̇n altına çekerek, kalıcı iyi̇leşmeyle beraber reel sektör içi̇n daha uygun mali̇yetli̇ fi̇nansman koşullarına da zemi̇n oluşturacağına inanıyorum." dedi.

Burkay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihracatın ağustos ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7 arttığını, bu artışın yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaların meyvesi olduğunu söyledi.

Bursa'da da Ağustos ayı ihracatının yüzde 30'a yakın artış gösterdiğini belirten Burkay, şöyle konuştu:

"Darbe gi̇ri̇şi̇mi̇nde ekonomi̇si̇ni̇n ne kadar sağlam temellere dayandığını kanıtlayan Türki̇ye, temel göstergelerdeki̇ iyi̇leşmelerle de iş dünyası temsi̇lci̇leri̇ olarak bi̇zlere umut vermektedi̇r. Dün açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamları yüzde 8 ile son 14 ayın en düşük sevi̇yesi̇ni̇ gördü. Hükümeti̇mi̇zi̇n uygulayacağı reformların, enflasyonu yüzde 5'i̇n altına çekerek, kalıcı iyi̇leşmeyle beraber reel sektör içi̇n daha uygun mali̇yetli̇ fi̇nansman koşullarına da zemi̇n oluşturacağına inanıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler