Endonezya’daki bombalı saldırı

Endonezya’daki bombalı saldırı

Endonezya Devlet Başkanı Widodo: - "Terör saldırılarından korkmamalı, kenetlenerek kuvvetli olduğumuzu göstermeliyiz"

CAKARTA (AA) – Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, dün gece düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili, "Terör saldırılarından korkmamalı, kenetlenerek kuvvetli olduğumuzu göstermeliyiz." dedi.

Widodo dün gece başkent Cakarta’nın doğusundaki Kampung Melayu bölgesinde meydana gelen iki bombalı saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

Saldırıda hayatını kaybeden üç polis için başsağlığı dileyen Widodo, "Terör saldırılarından korkmamalı, kenetlenerek kuvvetli olduğumuzu göstermeliyiz. Halkımızın huzurunu ve birliğini bozmaya çalışanlara karşı dik durmalıyız." diye konuştu.

Widodo, saldırının arkasındakilerin hemen bulunmasını istedi.

Endonezya Ulusal Polis Sözcüsü Setyo Wasisto ise araştırmaların devam ettiğini söylerken, "Saldırganların üzerinden üç gün önce bir marketten alınan piknik tüpü makbuzu çıktı. Bombanın şiddetini arttırmak için piknik tüpü kullanıldığını düşünüyoruz." dedi.

Başkentin doğusundaki Kampung Melayu bölgesinde dün gece 10 dakika arayla meydana gelen 2 patlamanın ardından olay yerinde 2 intihar eylemcisinin ve 3 polis memurunun cesedi bulunmuştu.

Saldırıda yaralanan 10 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi gördükleri belirtildi.

Cakarta'nın en işlek bölgelerinden Thamrin Caddesi’nde geçen yıl polis noktası ve alışveriş merkezine intihar saldırıları düzenlenmiş, 5'i saldırgan olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :