Endonezya'da "tekbir gecesi"

Endonezya'da "tekbir gecesi"

Endonezya'da binlerce Müslüman Ramazan Bayramı arefesinde "tekbir gecesi" için buluştu

​ CAKARTA (AA)- Endonezya'da binlerce Endonezyalı Ramazan Bayramı'nı tekbir ve havai fişeklerle karşıladı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da binlerce Müslüman yarın kutlanacak Ramazan Bayramı arefesinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Halk arasında Kurban ve Ramazan Bayramı arefesinde geceden sabaha kadar yapılan ve "tekbir gecesi" olarak bilinen etkinlikler için binlerce Endonezyalı Müslüman sokaklara ve camilere akın etti.

Sokaklarda kilometrelerce konvoy oluşturan Endonezyalılar, tekbirler getirerek havai fişekler patlattı.

İmsak vaktine kadar sürecek tekbir gecesinde cami hoparlöründen ses dışarıya verilirken, ilahiler, salavatlar ve tekbirler okunuyor.

Cakarta'da belli noktalara kurulan sahnelerde ilahi grupları çalınan defler ile ilahiler okurken, etkinliklere katılım yüksek oldu.

Kutlamalara katılan Jajang Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi ailesiyle tekbir gecesine katıldığını belirterek, "Biz bayramlarımızı festival havasında karşılıyoruz. Her yerde tekbirler getiriliyor, kutlamalar yapılıyor. Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılıyoruz. İnşallah Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eder." dedi.

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da dini gün ve bayramlara büyük önem verilirken, tekbir ve salavatlar, bayram namazı vaktine kadar cami hoparlörlerinden duyuruluyor. Endonezya'da arefe günü yapılan bayram kutlamaları ülkenin tüm şehirlerinde gerçekleştiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :