Endonezya'da Interpol Genel Kurulu Toplantısı

Endonezya'da Interpol Genel Kurulu Toplantısı

Interpol Başkanı Ballestrazzi:- "Toplantıda tüm üyelerimizle küresel tehditlere karşı bir güvenlik haritası oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için tüm üyelerin iş birliği gerekiyor"- Endonezya Emniyet Genel Müdürü Karnavian: - "Ülkede yasa dışı balıkçılık,

CAKARTA (AA) - Endonezya'da bu yıl 85'incisi düzenlenen Interpol Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşma yapan Interpol Başkanı Mireille Ballestrazzi, ulusal polis teşkilatları için endişe verici hale gelen küresel tehditleri tanımlamaya odaklanacaklarını söyledi.

Antaranews'in haberine göre, Ballestrazzi, Bali Adası'nda Nusa Dua Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda, küresel tehditlere odaklanılacağını belirterek "Bu toplantı çerçevesinde küresel tehditlere karşı bir güvenlik haritası oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Endonezya Emniyet Genel Müdürü Tito Karnavian da ülkede yasa dışı balıkçılık, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklamanın yanı sıra siber ve organize suçların ağır suç sınıfa dahil edildiğini açıkladı.

Karnavian, terör örgütlerinin propaganda ve planlarını organize etmek amacıyla internet ve sosyal medyayı kullandığını vurguladı.

Bu yılki teması "terörizmle mücadele" olan ve 10 Kasım'a kadar devam edecek toplantıya 167 ülkeden bin 360 delege katılıyor.

Türkiye'yi Interpol Daire Başkanı Lütfi Çiçek ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığından bir heyetin temsil ettiği toplantıda Filistin, Kosova ve Solomon Adalarının Interpol'e üyelik başvuruları değerlendirilecek.

Türk Interpolü, üyelik başvurusunun gündeme alınmasını önerdiği Filistin'in yanı sıra Kosova'ya da destek verecek.

Toplantıda, Interpol dönem başkanlığı seçimi de yapılacak. Başkanlık için Çin Halk Cumhuriyeti'nden Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Hongwei Meng ve Namibya'dan Korgeneral Sebastian Ndeitunga yarışacak. Interpol dönem başkanlığı, 4 yılda bir yapılan seçimle belirleniyor.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :