En son Konya'da forma giyen Milliler Almanya'ya gidiyor

En son Konya'da forma giyen Milliler Almanya'ya gidiyor

A Milli Futbol Takımı, Almanya ile Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda özel bir maçta karşı karşıya gelecek. Milliler, tarihlerindeki 621. mücadelelerine çıkarken, Teknik Direktör Vincenzo Montella ise 3. maçına çıkacak.

A Milli Futbol Takımı, yarın akşam Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Almanya ile özel bir hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 21 maçın 22. randevusu olan bu mücadele öncesinde, milli takımın geçmiş performansları gözler önüne seriliyor.

Milliler, Almanya ile oynadığı 21 maçın 13'ünü resmi, 8'ini özel karşılaşmalarda gerçekleştirdi. Bu müsabakalarda Ay-yıldızlılar, 3 galibiyet elde ederken, 14 kez sahadan mağlup ayrıldı. 4 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. İki ülke arasındaki son karşılaşma 7 Ekim 2020'de Köln'de oynanan mücadelede 3-3 berabere tamamlandı.

Milli Futbol Takımı, Almanya karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 621. maçına çıkacak. Bu süreçte 340'u resmi, 280'i özel olmak üzere toplamda 620 mücadelede 241 galibiyet elde eden milliler, 233 kez mağlup olurken, 146 defa da beraberlikle sahadan ayrıldı. Türkiye, bu maçlarda 847 gol atarken, kalesinde 885 gol gördü.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, Hırvatistan ve Letonya maçlarını kazanarak milli takımın başına geçti. Almanya karşılaşmasıyla birlikte Montella, millilerle 3. kez sahaya çıkacak.

2023 yılında oynanan 8 karşılaşmanın 7'si resmi, 1'i özel maçtı. Ay-yıldızlılar, bu müsabakalarda 5 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. En son Konya'da Letonya ile oynanan maçı 4-0'lık skorla kazanan milliler, güzel bir form grafiği yakaladı.

Almanya ile oynanacak maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Bartosz Frankowski yönetecek. Müsabakada VAR hakemi olarak Pawel Raczkowski görev alacak. Milli takım kadrosundan Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu çıkarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.