Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Köse'nin avukatı Şimşek:

İSTANBUL (AA) - Gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin avukatı Kemal Şimşek, "Yapılanların hiçbiri ne hukuka ne adalet anlayışına ne vicdana ne de insanlığa sığmaktadır" dedi.

Avukat Şimşek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi önünde önünde bulunan gazetecilere, gözaltına alınan polislerin aileleri adına basın açıklaması yaptı.

Bugün gerçekleştirilen operasyonun tarihte eşi ve benzerine rastlanmasının güç olduğunu ifade eden Şimşek, "Ramazanın bu son günlerinde, 01.30 civarında, tamamı oruçlu olmasına rağmen sahurlarını bile yapmalarına fırsat verilmeden ve bunca aydır, 'operasyon geliyor, gelecek ve geldi' denilmesine rağmen hiçbir yere gitmeye tenezzül bile etmeyen bu kişiler, yüksek bir metanetle ve kelepçelere bile aldırmadan görevlilere teslim olmuşlardır" diye konuştu.

Veremeyecek hesabı olanların korkacağını savunan Şimşek, şunları kaydetti:

"Birilerinin yaptığı gibi kendi yargılarından bile kaçmayı ve dosya kaçırmayı marifet sayanlara inat, her türlü entrikaya rağmen, çoluk-çocuk, anne ve babalarıyla helalleşerek, şu anda buraya hesap vermeye gelmişlerdir. Bu operasyon, bu yönüyle açık bir şekilde milletin ve devletin tasfiye edilmesi operasyonu haline gelmiştir. 17 Aralık'tan sonra başlatılan tasfiye sürecine bir de bu açıdan bakılması gerektiğinin kanaatindeyiz. Ancak şunu da açıkça ifade etmek gerekir. Biz hukukçular, bu hukuksuzluklara geçit vermeyeceğimiz gibi bu hukuksuzluklara karşı hukuk mücadelemizi inadına sürdüreceğimizi ve yapılanların bir gün hesabının yargı önünde sorulacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini ifade etmek isteriz.''

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde toplumda algı operasyonları hazırlandığını iddia eden Şimşek, "Yapılanların hiçbiri ne hukuka ne adalet anlayışına ne vicdana ne de insanlığa sığmaktadır" dedi.

Gözaltında tutulan bazı polislerin yakınları, açıklamanın ardından Emniyet Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı