"Emniyet Genel Müdürlüğünde usulsüz yapılanma" davası

"Emniyet Genel Müdürlüğünde usulsüz yapılanma" davası

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığının 12 personeli hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçuyla açılan davanın görülmesine devam edildi

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev tanımı olmayan "bölge/ülke polis uzmanı" teşkilatlanması yaptıkları, bu personelin atanması için amirleri yanılttıkları iddialarıyla 12 emniyet görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan Emniyet Müdürü Fatih Dikici, şeffaf olmayan, hukuksuz bir işleminin bulunmadığını, yapılan işlerin hukuka uygun ve sıralı amirlerinin bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. 

Uzun süre Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde çalıştığını, çeşitli büyükelçiliklerde güvenlik ataşeliği görevinde bulunduğunu bildiren Dikici, iyi derecede yabancı dil bildiği için koordinatör olarak görevlendirildiğini kaydetti.

İddia edildiği gibi amirlerine rapor sunmamasının söz konusu olmadığını belirten Dikici, "Uluslararası polis işbirliği konusunda periyodik olarak sıralı amirlerime ve polis memuru arkadaşları kurumsal e-postamla gönderdiğim bilgilerle bilgilendirdim. Yapılan bütün faaliyetler dijital ortamda POLNET'te ilgili bir klasörde kayıtlı. İddia edilen suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğüne, "bölge/ülke polis uzmanı" teşkilatlanmasının devam edip etmediğinin, eylemler sırasında kamu zararının oluşup oluşmadığının sorulmasına karar verdi. Mahkeme polis bilgi sistemi POLNET'ten ilgili dosyaların istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıkların, "görevi kötüye kullanma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" gibi çeşitli suçlardan 7 ay 15 günden, 11 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı