Emeklilere 7 Büyük Destek Paketi Yolda

Emeklilere 7 Büyük Destek Paketi Yolda

Emeklilerin yüzünü güldürecek haber! Meclis, nisan ayında emeklilere yönelik 7 büyük destek paketi üzerinde çalışmalara başlayacak. Kira yardımı, enerji desteği, tatil fırsatları ve mali yardımlar gibi çeşitli imkanlar emeklileri bekliyor.

Belediye Hizmetlerinde İndirim

Emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Su faturalarında indirim, ücretsiz toplu taşıma ve belediye tesislerinde ayrıcalık gibi destekler sunulacak.

- Enerji Desteği

Emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılması üzerinde çalışılıyor.

- Ulaşım Desteği

Toplu taşıma dışındaki ulaşım araçları için de destekler verilecek. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalıklar tanınacak.

- Kira Yardımı

Büyükşehirler başta olmak üzere emeklilere kira yardımı da gündemde. Düşük aylıklı emeklilerden başlamak üzere emeklilere belli miktarlarda kira desteği verilecek. Bu konuda yerel yönetimler devreye girecek.

yuz.jpg

- Finans Desteği

Emeklilere banka hizmetlerinde kolaylık sağlanması için bankalarla protokoller yapılacak. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da devreye sokulacak. Ücretsiz banka hizmetleri, düşük faiz ve krediye erişimin yanı sıra promosyonların artırılması konuşulan konular arasında yer alıyor.

- Tatil Desteği

Emekliler için kamu kurumlarının tesisleri kapılarını açacak. Emekliler istedikleri bölgedeki kamu tesislerinde konaklama ve tatil imkanına sahip olacak. Turizm şirketleri ile de emeklilere özel kampanyalar sunulması için protokoller yapılacak.

- Refah Payı

Emekliler için uygulanan taban maaştaki seyyanen destekler önümüzdeki dönem için yeniden belirlenecek. Bu artışın Temmuz'dan önce yapılması da bekleniyor. Taban maaş düzenlemesi için seyyanen artış ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklik de masada çalışılan konular arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.