Emekli Maaşınızı Çalışırken Arttırmak Mümkün

Emekli Maaşınızı Çalışırken Arttırmak Mümkün

Çalışırken başvuracağınız bazı yöntemler emekli maaşınızın artırmasına sebep oluyor. Bunun bir çok yolu var.

Yüksek emekli maayı almak her çalışanan ümidi. Bunun yolları var. Çalışırken başvurulacak bir kaç yöntem bu sorunun çözümünü oluşturabiliyor.

BÜRÜT MAAŞ YÜKSEK OLMALI

Maaşınızın işveren tarafından SGK'ya gerçek miktarından bildirildiğinden emin olun. SGK'ya brüt 3 bin 500 liranın üzerinden prim ödenecek bir işte çalışın. Eğer böyle olursa emekli maaşınız artacaktır

ASKERLİK, DOĞUM, YURT DIŞI HİZMET

Hakkınız varsa askerlik, doğum, yurtdışı gibi hizmet borçlanması yapın. Özellikle aylık bağlama oranının yüksek olduğu 1990-2000 arası için hizmet borçlanması, bağlanacak maaşı artırır.

İŞ SİGORTASI

İkinci iş sigortası yaptırın. Kısa zamanlı bile olsa ikinci iş için ödenen prim, toplam matrahınızı ve dolayısıyla emekli maaşınızı artırır

2000'DEN ÖNCE ÇALIŞMA ÖNEMLİ

Özellikle 2000'den önce çalışma hayatına giren Bağkur'luların emeklilik aylıkları, SSK'ya geçmeleri hâlinde yüzde 10-15 daha yüksek bağlanır.

ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ

Sigortasız ya da ücretiniz SGK'ya düşük bildirilerek çalıştırıldıysanız emekli maaşını yükseltebilirsiniz. İşten ayrıldıktan sonra 5 sene içinde işvereni SGK'ya şikâyet edip ardından hizmet ve ücret tespit davası açabilirsiniz.

emekli-maasinizi-calisirken-arttirmak-mumkun-7115528_3148_m.jpg

Haberler.com

Etiketler :