Elon Musk, Twitter'ı neden satın aldığını açıkladı! 'İnsanlığa yardım etmek için' yapmış

Elon Musk, Twitter'ı neden satın aldığını açıkladı! 'İnsanlığa yardım etmek için' yapmış

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını resmen duyurdu açıkladı. SpaceX ve Tesla CEO'su ünlü milyarder Musk, bundan sonra platforma neler yapacağını da paylaştı, "Daha fazla para kazanmak için yapmadım. İnsanlığa yardım etmek için yaptım" dedi

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter’ı satın aldığını resmen duyurdu. Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alacağını açıklamış ve Twitter da bu teklifi kabul etmişti.

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Twitter’ı satın aldığını böyle açıkladı:

"Sevgili Twitter Reklamverenleri" başlıklı yaptığı paylaşımda, Twitter'ı insanlığa yardım etmek için satın aldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Twitter'ı satın alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak istedim. Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı ve çoğu yanlış çıktı.

Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesindeki insanların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışabilecekleri ortak bir dijital ortama sahip olmanın uygarlığın geleceği adına önemli olmasıdır.

Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yanlılarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var.

Geleneksel medyanın büyük bir bölümü, bitmek bilmeyen tıklama arayışında parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi fakat bunu yaparken diyalog fırsatı kaybedildi.

"PARA İÇİN DEĞİL İNSANLIK İÇİN ALDIM"

Bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım ve bunu alçak gönüllülükle yapıyorum. Tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.

"TAMAMEN ÖZGÜR OLAMAYIZ"

Bununla birlikte, Twitter açıkçası her şeyin rahatlıkla söylenebileceği tamamen özgür bir cehennem ortmı da olamaz. Yasalara bağlı kalmanın yanı sıra, platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı, tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunları oynamak gibi her yaşa hitap etmeliyiz.

"DOĞRU REKLAM GÖSTERMEK ÖNEMLİ"

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum. Twitter kullanıcılarına, ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek çok önemli.

Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dir, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir.

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.

Bu nedenle Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. İnsanlığa yardım etmek için yaptım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.