Elma ağaçları Ekim'de çiçek açtı! Üretici şaşkın..

Elma ağaçları Ekim'de çiçek açtı! Üretici şaşkın..

Kışın sert geçtiği Sivas'ın Gemerek ilçesinde havanın mevsim normallerinden iyi gitmesi ile çiçek açan elma ağaçları üreticileri şaşırttı

Sivas'ta sonbaharda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı kış öncesi çiçek açan elma ağaçları şaşkınlığa neden oldu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Sivas'ın Gemerek ilçesinde meyve ağaçları filizlenerek çiçek açtı. Elma ağaçlarının Ekim ayında çiçek açması, üreticileri de şaşırttı.

Çok şaşkın olduğunu ifade eden Caner Kaya, insanlar gibi mevsimlerinde birbirine girdiğini belirtti.

Ali Tamer, elma ağaçlarının bazılarının çiçek açtığını belirterek, "Elma ağacımız çiçek açtı. Diğer elma ağaçlarımız meyve vermek üzere. Bazı elma ağaçlarımız çiçek açtı. Şaşkınlığımızı gizleyemedik. Suyu fazladan mı aldı bilmiyoruz. İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor" dedi.

Öte yandan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı da olan SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, elma ağacının bu ayda çiçek açmasının anormal bir durum olduğunu söyleyerek, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle elma ağacının çiçek açtığını belirtti.

Elma ağaçları Ekim'de çiçek açtı! Üretici şaşkın..

Elma ağaçları Ekim'de çiçek açtı! Üretici şaşkın..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.