Elektrikli otomobil ÖTV matrahı arttı, fiyatlar düşebilir

Elektrikli otomobil ÖTV matrahı arttı, fiyatlar düşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla elektrikli araçlarda ÖTV matrahı arttı. Motor gücü 160 kW'yı geçmeyen araçlarda matrah 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla elektrikli araçlarda ÖTV matrahı arttı. Yapılan değişiklikle motor gücü 160 kW'yı geçmeyen araçlarda matrah 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Bu değişiklikle birlikte, motor gücü 160 kW'yı geçmeyen ve fiyatı 1 milyon 450 bin liraya kadar olan elektrikli otomobiller, yüzde 10'luk ÖTV diliminde değerlendirilecek. Bu da, fiyatların bir miktar düşmesine neden olabilir.

Matrah artışı yüzde 10'luk dilimi genişletti

Önceki uygulamada, motor gücü 160 kW'yı geçmeyen araçlar için ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin liraydı. Bu durumda, fiyatı 1 milyon 250 bin lira ile 1 milyon 450 bin lira arasında olan elektrikli otomobiller yüzde 40'lık ÖTV diliminde değerlendiriliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, bu araçlar da yüzde 10'luk dilime dahil oldu.

Benzinli, LPG'li ve dizel araçlarda ÖTV değişikliği yok

Benzinli, LPG'li ve dizel araçlarda ise ÖTV matrahında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Bu düzenlemenin, sıfır ve ikinci el elektrikli otomobil piyasasını olumlu yönde etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.