Elektrikli araç satışlarında dikkat çeken artış

Elektrikli araç satışlarında dikkat çeken artış

2024 Şubat Ayında Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı Geçen Yıla Göre %30,6 Arttı. Elektrikli Araç Satışları İse Dikkat Çekici Bir Artış Gösterdi.

Türkiye'nin otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2024 Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir artış kaydetti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, bu dönemde toplam pazar %30,6 oranında büyüyerek 105 bin 990 adede ulaştı.

Özellikle elektrikli araçlar, satışlardaki dikkat çekici artışla öne çıktı. Elektrikli otomobillerin pazar payı %6,7'ye yükselirken, 160 kW altındaki elektrikli otomobil satışları %440,6 artış göstererek pazarın büyük bir kısmını oluşturdu.

Otomobil pazarında motor tipine göre dağılıma bakıldığında, benzinli araçların hala büyük bir paya sahip olduğu görülüyor. Ancak hibrit ve elektrikli araçların payındaki artış, gelecekteki trendlerin şekillenmekte olduğunu gösteriyor.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki bu artış eğilimi, sektördeki dinamizmin ve tüketicilerin çevre dostu ve ekonomik araçlara olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu bağlamda, elektrikli araçların önümüzdeki dönemdeki satışlarda daha da belirgin bir rol oynaması bekleniyor.

Elektrikli araç satışlarında dikkat çeken artış

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.