Elektrik Üreticileri Derneğinin yeni başkanı Cem Aşık oldu

Elektrik Üreticileri Derneğinin yeni başkanı Cem Aşık oldu

İSTANBUL (AA) - Elektrik Üreticileri Derneği'nin (EÜD) başkanlığına oy birliğiyle Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi Danışmanı Cem...

İSTANBUL (AA) - Elektrik Üreticileri Derneği'nin (EÜD) başkanlığına oy birliğiyle Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi Danışmanı Cem Aşık getirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, EÜD'ün 13. Olağan Genel Kurulu geçen hafta gerçekleştirildi ve yeni yönetim kurulu oy birliğiyle seçildi.

Genel kurulda derneğin 14 yıldır başkanlığını yürüten Önder Karaduman "değişim zamanı" diyerek görevini devrederken, üyelerin ortak önerisiyle EÜD Onursal Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı oldu.

Genel kurulun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında ise Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi Danışmanı Cem Aşık, oy birliğiyle EÜD'ün yeni başkanı olarak belirlendi.

Derneğin yönetim kuruluna giren diğer şirketler arasında ise Aksa Enerji, Batı Enerji, Entek Elektrik, Eren Enerji, Gama Enerji, İskenderun Enerji, OMV, Sanko Enerji, Soyak Enerji ve Yıldızlar Enerji yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EÜD Başkanı Cem Aşık, enerji piyasasının tüm katılımcıları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile ilgili tüm devlet kurumlarıyla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sektörün sorunlarına çözüm üretmenin yanında büyük bir dönüşümün içinde olan enerji sektörünün önünde yeni alanlar açılmasına odaklanacaklarını vurgulayan Aşık, yeni iş modelleri geliştirilmesi için de çalışacaklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :