"Elektrik aboneliği" cinayeti sanığına 27 yıl hapis

"Elektrik aboneliği" cinayeti sanığına 27 yıl hapis

Elektrik aboneliğini yaptırmadığı gerekçesiyle tartıştığı Salih Güler'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Tosun, 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde elektrik aboneliğini yaptırmadığı gerekçesiyle tartıştığı kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 27 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Tosun, tutuksuz yargılanan oğlu Osman Tosun, öldürülen Salih Güler'in yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada son savunması alınan tutuklu sanık Ali Tosun, Salih Güler'in kaybolmasından ve öldürülmesinden sorumlu olmadığını savundu.

Güler'i pazar yerinde gördüğünü ve dövdüğünü söyleyen Tosun, "Salih'i dövdüğümü kabul ediyorum ve bunu saklamıyorum ama para için öldürdüğüm iddialarını kabul etmiyorum. Salih'i 15 yıldır tanırım, kahvehaneme gider gelir. Onun bulunduğu kuyunun yerini de bilmiyorum." diye savunma yaptı.

Sanık avukatı Erman Yüksel Keskin ise müvekkili Tosun'un Salih Güler'i öldürdüğüne dair bir delil olmadığını öne sürerek, ölüm sebebi olarak belirtilen 200 liranın alındığı ve elektriğin bağlanmadığı yönündeki sebebin öldürmeye gerektirir bir delil olmadığını ileri sürdü. Müvekkilinin Güler'i dövdüğü yönündeki samimi beyanlarda bulunduğunu söyleyen Keskin, cinayet olayını müvekkilinin gerçekleştirmediğini savunarak, beraatine karar verilmesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ali Tosun'u "kasten öldürme" suçundan haksız tahrik uygulayarak 24 yıl ve "hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan da 3 yıl ceza vererek toplamda 27 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanık Osman Tosun'a ise "delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Salih Güler'in cesedi, 1 Aralık 2015'te Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki bir su kuyusunda bulunmuştu. Olayla ilgili kahvehane işleten ve aralarında elektrik aboneliği nedeniyle sorun bulunduğu öne sürülen Ali Tosun, tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :