Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Uzun zamandan beri BAĞ-KUR ve SSK'lılar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindiricidir" - "Karardan her iki kesimde karlı çıkacaktır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ekonomik Müjdeler Paketi ile ilgili, "Uzun zamandan beri BAĞ-KUR ve SSK'lılar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindiricidir. Karardan her iki kesimde karlı çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan pakete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paketin halk ve esnafa bayram müjdesi gibi geldiğini belirten Palandöken, "Uzun zamandan beri BAĞ-KUR ve SSK'lılar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindiricidir. Karardan her iki kesimde karlı çıkacaktır. Devlet alamadığı ücretleri tahsil edecek, BAĞ-KUR'lu esnafımızda fazla prim ödememiş olacak." görüşüne yer verdi.

Ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen, buna karşın fiyatların yüksekliği sebebiyle yenileyemeyen sürücüler için de paketin iyi bir fırsat olduğunun altını çizen Palandöken, bu kapsamda şoför esnafına sıkıntı oluşturan ÖTV'nin alınmayacak olmasının önemine işaret etti. Palandöken, araçların yenilenmesiyle başta turizm sektörü olmak üzere tüm kesimlere en kaliteli hizmetin verileceğini belirtti.

Damga Vergisi başta olmak üzere yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kaldırılmasının ülkenin kalkınması adına büyük bir hamle olduğunu kaydeden Palandöken, "Yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kalkmasını çok olumlu buluyoruz. Bu paket 78 milyon insan için hayati önem taşımaktadır." ifadelerine kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :