Ekonomi Bakanı Zeybekci KKTC'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci KKTC'de

Bakan Zeybekci: - "KKTC’yi başka bir ülke veya başka bir ekonomi olarak görmüyoruz. Tabirimiz diplomaside belki gaf olabilir ama biz burayı Kayseri, Denizli, Edirne gibi görüyoruz"- KKTC Başbakanı Özgürgün: - "Kıbrıs Türk halkı, ana vatan Türkiye ile birl

LEFKOŞA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC’yi başka bir ülke veya ekonomi olarak görmediklerini belirterek, “Tabirimiz diplomaside belki gaf olabilir ama biz burayı Kayseri, Denizli, Edirne gibi görüyoruz." dedi.

Zeybekci, KKTC'deki temasları çerçevesinde Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edildi. Kabulde, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve diğer yetkililer de bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından selam, sevgi ve saygılar getirdiğini belirten Bakan Zeybekci, "KKTC’yi başka bir ülke veya başka bir ekonomi olarak görmüyoruz. Tabirimiz diplomaside belki gaf olabilir ama biz burayı Kayseri, Denizli, Edirne gibi görüyoruz. Oradaki insanlarımızın refahı, huzuru ve güveni ile ilgili ne hissediyorsak Allah şahittir ki birebir aynı hassasiyetler içindeyiz." diye konuştu.

Zeybekci, adadaki Türklerin ürünlerinin Türkiye’de daha çok hayat bulması, buradakilerin üreterek refaha ulaşmasını arzu ettiklerini dile getirerek, KKTC'nin üreterek daha mutlu ve müreffeh olması için her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını bildirdi.

KKTC'ye 40. Uluslararası Fuar açılışı için geldiğini anımsatan Zeybekci, "Türkiye’de neden Kıbrıs fuarı olmasın. Kıbrıs ürünlerinin tanıtıldığı, turizmin ve diğer hizmetlerinin tanıtıldığı bir fuarı inşallah Türkiye’de yaparız. Ekonomi Bakanlığı olarak bunu desteklemek gibi bir formülü geliştiririz." şeklinde konuştu.

- "Ana vatan Türkiye ile çok önemli mesafeler kat ettik"

Başbakan Özgürgün de Bakan Zeybekci ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve KKTC'nin ilişkisinin gönül ilişkisi olduğunu, Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının, ana vatan Türkiye ile ilişkilerini en üst düzeyde ve en sıcak şekilde tutarak bu günlere geldiğini anlattı.

Kıbrıs Türk halkının ana vatan Türkiye ile çok önemli mesafeler kat ettiğine işaret eden Özgürgün, ana vatan Türkiye ile işbirliği içinde her alanda gelişmeler sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kıbrıs’ta bir anlaşmanın iki tarafın da yararına alacağına işaret eden Özgürgün, Kıbrıs görüşmeleri devam ederken ekonominin gelişmesi ve halkın refahının artması için çalışmalardan geri kalmayacaklarını, ekonomik gelişmenin her alanda devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bakan Zeybekci daha sonra, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile de bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :