Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"Maksat eğer bu coğrafyayı vahşi bir şekilde paylaşmak, coğrafyanın kanını emmek ise Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye onları rahatsız etmeye devam edecektir. Onlara bu meydanları bırakmayacak"- "Dünyada ekonomi hala yoğun bakımdayken Türkiye istediğimiz gibi

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör olaylarına ilişkin, "Maksat eğer bu coğrafyayı vahşi bir şekilde paylaşmak, coğrafyanın kanını emmek ise Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye onları rahatsız etmeye devam edecektir. Onlara bu meydanları bırakmayacak." dedi.

Zeybekci, çeşitli ziyaretler için geldiği Tavas ilçesinde önce vatandaşlarla sohbet etti, daha sonra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'u makamında ziyaret etti.

Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Zeybekci, tüm babaların babalar gününü kutladı. Zeybekci, bakanlık görevini 24 Mayıs'ta tekrar devir aldıktan sonra ilk kez resmi olarak memleketine geldiğini hatırlattı.

Zeybekci, Türkiye ve dünyanın çok hassas dönemlerden geçtiğini, artık birlerinin açıkça dişlerini gösterdiğini, artık saklı ve gizli işler yapmadıklarını, terörist organizasyonları da maşaları olarak kullanarak böyle perde arkasına geçme ihtiyacını bile hissetmemeye başladıklarını söyledi.

Teröristlerin ecdadın emaneti, dünyanın en zengin enerji ve ham madde kaynaklarının olduğu, 1,5 milyardan daha fazla Müslüman'ın yaşadığı bu coğrafyada birilerinin tekrar, yeniden ellerine aldıkları o cetvel ve kalemlerle bu coğrafyanın haritasını yeniden çizmek istediklerini anlatan Zeybekci sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Yeniden enerji ve ham madde kaynaklarını vahşi bir şekilde paylaşma planları kuruyorlar. Ve yeniden ecdadın bize emanet ettiği bu coğrafyayı, kendi menfaatleri doğrultusunda sınıflara bölerek yapılandırmaya çalışıyorlar. Ve özellikle de bu operasyonları da yaparken bizden istedikleri bir şey var. 'Siz başınızdaki belalarla meşgul olun, kendi kardeş kavgalarınızla meşgul olun, terörle, ekonomik krizlerle, içerideki siyasi istikarsızlıklarla, belirsizliklerle meşgul olun. Bizim yaptığımız operasyonlara sakın ola ki dönüp bakmayın ilgi duymayın, onlara müdahale etmeyin.' Bunları istiyorlar ama Allah şahittir ki şunu çok iyi bilsinler öyle olmayacak. Ve diyorlar ki açıkça ve beyan ederek söylüyorlar. Devlet temsilcileri söylüyorlar bunları. Bizim o coğrafyadaki. Yani bize ecdadın emanet ettiği bu kültür coğrafyamızdaki kendi menfaatleri için Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar kendileri için riskli ve tehlikeli olduğunu açıkça beyan ediyorlar. Maksat eğer bu coğrafyayı vahşi bir şekilde paylaşmak, coğrafyanın kanını emmek ise Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye onları rahatsız etmeye devam edecektir. Onlara bu meydanları bırakmayacak."

Zeybekci, İslamın adaletiyle, Türklüğün o getirdiği medeniyet ahlakıyla, anlayışıyla da bu coğrafyada bin yıldan beri var olduklarını, bin yıl boyuncada olmaya devam edeceklerini belirterek, birilerinin ziyaret etmekten çekinmedikleri, her yerde beyan ettikleri bu terör örgütlerinin tamamının kökü kazınana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Kimsenin bundan şüphesi olmaması gerektiğini vurgu yapan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Biz yüce bir devlet ve millet olmanın bize vermiş olduğu o sorumlulukla, acaba dedik huzur ve kardeşliği top yekün sağlayabilirmiyiz? Acaba, birilerinin kandırıp götürdüğü, birilerinin bir şekilde suça alet ettikleri, suç işleyenler hariç kandırılıp dağa götürülenleri kurtarabilir miyiz? Diye belirli bir süreçte sabır göstermiş olabiliriz. Zannettiler ki sabrımız acziyetimizdendir. Sabrımız asaletimizden. Sabrettik ve sonuna kadar götürdük ama 7 Haziran seçimlerinde bunlar Türkiye partisi olduklarını, beyan ederek bu milletten oy aldılar mı? Aldılar. 80 tane milletvekiliyle parlementoya girdileri mi? Girdiler. Haziran'ın sonunda bunlara birileri talimat verdi. Dediler ki siz ne demek öyle demokrasi, Türkiye partisi, Meclis'te hukuk içinde demokrasi şemsiyesiyle mücadele etmek gibi. Böyle bir şekilde siyasi parti olmak. Kim dedi bunları sizlere dediler. Görmüyor musunuz? Biz Suriye'de operasyon yapıyoruz. Türkiye'yi alttan güneyden çevirdik. Sizde içeriden silaha sarılacaksınız Türkiye'yi o bölgeyi ve coğrafyayı istediğimiz şekilde dizayn edeceğiz diyerek birileri bunlara ikinci talimatlarını verdiler. O hani barış, kardeşlik Türkiye, demokrasi, hukuk dedikleri bütün o yalanları bir anda boyaları düştü ve gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ellerindeki kanlarıyla gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Bunların hesapları da onlardan sorulacaktır. Hem teröristlerden hem de teröristleri şehirlerde veya Meclis'te, milleti kandırarak geldikleri o makamlar vasıtasıyla teröristlere destek verenlerden bunların hesapları sorulacaktır."

Zeybekci, ekonomik anlamda da Türkiye'yin çok hızlı bir şekilde rahatladığının hissedilmeye başlanacağını, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'den, hükümetten beklentilerin bir bir karşılandığını ifade ederek, "Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden birisi. Bütün Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tamamından hızlı büyüyen bir ülke. Dünyada ekonomi hala yoğun bakımdayken Türkiye istediğimiz gibi değil. Bizim hedefimiz şu. Türkiye yüzde 5'in altında büyümemeli, yüzde 4,8 büyüdü 2016'ın başında. Biz bunu yüzde 5'lerin başına çıkarmamız lazım. İhracatımız istediğimiz gibi değil. İhracatımızı hemen derhal istediğimiz noktaya doğru yol alır vaziyette görmemiz lazım. Bunun içinde yeni dönemde Başbakanımızın dediği gibi yapmamız lazım. Aksi taktirde bu milletin lafla kaybedecek zamanı yok. Hedefimiz 2023 ise yeniden bir seferberlik başlatıyoruz. Başlamıştı zaten. Bir şekilde hazırlıkları devam ediyordu. Şimdi gerek büyüme, üretim seferberliği gerekse yatırımda, kalkınmada, istihdam da seferberlik ve ihracatta olarak yeniden inşallah Türkiye'nin o 2002'den sonra yakaladığı o çoşkulu dönemi yeniden yakalayacağız inşallah. Hiç merak etmeyin. Kimse endişe etmesin. Türkiye artık öyle birilerinin rüzgarıyla sallanacak, birilerinin üç kuruşluk müdahaleleriyle krizler geçirecek olan Türkiye değil. Türkiye artık dünyada en çok bağış yapan ülke haline geldi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Bakan Zeybekci'ye el yapımı tesbih, terrekotadan yapılmış vazo ve el işçiliğiyle yapılmış, tamamen renk renk taşlardan işlemeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portesi yapılan tablo hediye etti. Bakan Zeybekci'de tabloyu yarın Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanı'na teslim edeceğini söyledi.

Zeybekci ve beraberindeki heyet daha sonra, Pınarlar Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :