Ekipler gece de seferber oldu

Ekipler gece de seferber oldu

Meram Belediyesi’nde kar mesaisi...

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve Konya’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için Meram Belediyesi ekipleri gece boyunca da seferber oldu. 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavıyla ilgili olarak da özellikle ulaşımla ilgili sıkıntı yaşanmaması için ana arterler ve otobüs güzergâhlarında öncelikli olarak kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte dün sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Meram Belediyesi ekipleri, gece boyunca da hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü.

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait 8 greyder, 7 tuzlama ekibi, 17 kamyon, 9 lastik tekerlekli doldurucu (loder), 4 kazıcı kepçe, 2 mini kar temizleme aracı (bobcat) ile 85 personel, gece boyunca ilçenin ana arterlerinde tuzlama ve yol açma çalışması yaptı. Ayrıca Fen İşleri, Park Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüklerine ait yaklaşık 170 personel ilçenin işlek yerlerinde kaldırım temizliği yaptı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya’da 18 ilçede eğitime 1 gün ara verilirken Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının aksamadan yapılması için de gerekli tedbirler alındı.