Ehliyetsiz, plakasız ve kasksız sürücüden polise: Görmeyiverin ne olacak

Ehliyetsiz, plakasız ve kasksız sürücüden polise: Görmeyiverin ne olacak

Aksaray'ın Sağlık Beldesinde Jandarma Ekipleri Tarafından Yakalanan Motosiklet Sürücüsü, Ehliyetsiz, Plakasız ve Kasksız Olarak Uzun Süre Dil Dökerek Ceza Almaktan Kurtulamadı.

Aksaray'ın Sağlık Beldesi'nde, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, A.A. (59) isimli sürücü ehliyetsiz, plakasız ve kasksız olarak yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından durdurulan motosiklet sürücüsü, ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra motosiklet üzerinde yapılan incelemelerde, aracın plakasız ve faturasız olduğu tespit edildi.

Ceza işlemi uygulamak isteyen trafik jandarması ile sürücü arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sürücü, önce "tavuk almaya gittiğini," daha sonra ise "annesine ilaç almaya gittiğini" söyleyerek ekipleri etkilemeye çalıştı. Uzun süre dil dökerek affedilme talebinde bulunan sürücü, "Görmeyin ya ne olacak sanki bir motosiklet değil mi? Beni affedin bu sefer. Annemin ilaçları bitmiş ilaç götürüyorum. Motorun faturasına ulaşamayız, çok oldu alalı, 2003 yılından beri. Rica ederim görmeyin beni, affedin. Hiçbir şeye karışmadım daha çok şükür. Komutanım lütfen affedin" şeklinde ifadeler kullandı.

Trafik jandarması, sürücüyü bilgilendirerek yaptıkları uygulamanın amacını anlattı. Motosikletin çalıntı kaydı, yakalama kaydı, sürücünün kaskı olup olmadığı gibi detayları kontrol ettiklerini belirten jandarma, bu uygulamaların herkesin güvenliği için yapıldığını vurguladı.

Yapılan incelemelerin ardından sürücüye toplamda 12 bin 690 TL para cezası kesildi.

Ceza detayları, kasksız motosiklet kullanmaktan 436 TL, ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 8 bin 190 TL ve plaka tescilsiz motosiklet kullanmaktan 4 bin 64 TL olarak belirlendi. Şasi numarası incelenen ve faturası bulunmayan motosiklet ise trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çektirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.