Ehliyet sahipleri dikkat! Son tarih yaklaşıyor, ceza uygulanacak

Ehliyet sahipleri dikkat! Son tarih yaklaşıyor, ceza uygulanacak

Türkiye'deki binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet yenileme işleminin son tarihi yaklaştı. Sürücüler, 31 Aralık'a kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirmeyenlere ceza uygulanacak

Türkiye'de sürücü adaylarını yakından ilgilendiren ehliyet yenileme için son tarih yaklaştı. Hala ehliyetini yenilememiş olanlar dikkat! Dijitalleşme süreci kapsamında yenilenmesi gereken eski tip sürücü belgelerine veda edilecek. Yeni ehliyetler çip ve dijital imza ile daha güvenli hale getirilirken ehliyet yenilemede son gün geçirilirse idari para cezası uygulanacak. Ehliyet sahipleri "Ehliyet yenileme son tarih nedir, ne zamana kadar yenilenmesi gerekiyor, randevu nasıl alınır?" soruları da cevap aramaya başladı. İşte 2022 ehliyet yenileme son tarih ve sürücü belgesi yenileme hakkında tüm merak edilenler..

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİNDE SON TARİH

Türkiye'deki binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet yenileme işleminin son tarihi vatandaşla paylaşıldı. Sürücüler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirebilecek. Bu süreçte, kullanabilmeleri için geçici bir form verilecek.

31 Aralık 2022'den sonra trafikte eski sürücü belgesiyle tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanacak. Buna ek olarak, 31 Aralık, takvimde Cumartesi gününe denk geldiği için ve hafta sonu Nüfus Müdürlükleri kapalı olduğu için 30 Aralık Cuma günü son resmi işlem tarihi olarak geçiyor.

ESKİ EHLİYETLER İÇİN SON UYARI! PARA CEZASI KESİLECEK

1 Ocak 2016 tarihi öncesinde düzenlenmiş ehliyetler 2022 yılı içerisinde geçerliliğini yetirecek. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen ehliyet yenileme son tarih ardından eski tip sürücü belgesi kullanmaya devam edenlere idari para cezası kesilecek.

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR

Yeni ehliyet randevusu oluşturup Nüfus Müdürlüklerine gideceğiniz gün önceden hazırlamanız gereken birtakım evraklar bulunuyor. Bunlardan ilki, herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alacağınız "Sürücü olur" raporu.

Bunun dışında, MERNİS sisteminde adres bilgilerinizin kayıtlı olması gerekiyor. Eğer başka bir adresten teslim almak istiyorsanız bunu ayriyeten bildirmeniz şart.

Son olarak, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf da tüm adaylardan talep ediliyor.

Bu belgeler dışında nüfus cüzdanınızı veya kimlik kartınızı da götürmeyi unutmayın.

Yeni mevzuatla birlikte ehliyetini yenileyeceklerin sürücü olur sağlık raporu alması gerekiyor. 'Sürücü olur' sağlık raporunu aile hekiminden, devlet hastanelerinden, özel poliklinik veya hastanelerden alınabiliyor. Hekimlerin sürücülerin sağlık durumlarıyla tereddüt etmesi durumunda ilgili bir üst sağlık kuruluşuna yönlendirme durumları bulunuyor.

Randevu alıp gerekli belgelerle birlikte sürücü belgesi yenileme işlemi yapılmasının arından kısa bir süre içinde yeni ehliyet ilgili kişilere ulaştırılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Randevu öncesinde ehliyet yenileme ücreti anlaşmalı bankalara yatırılmalı. Daha sonra;
  • Kimlik belgesi
  • Eski sürücü belgesi
  • Güncel sağlık raporu
  • Biyometrik fotoğraf gibi gerekli belgeler teslim edilerek yenileme işlemi tamamlanabilir.
  • Nüfus Müdürlüğü ehliyet randevu: Ehliyet yenileme e-devlet adresi www.nvi.gov.tr (sürücü-belgesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.