Eğitim-Bir-Sen’den önemli talepler: Kamu çalışanları  kadrolu olmalı!

Eğitim-Bir-Sen’den önemli talepler: Kamu çalışanları kadrolu olmalı!

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, sendika olarak kırmızı çizgilerinin iş güvencesi olduğunu ifade ederek “Kamu çalışanlarının kadrolu memur olarak çalışmasını istiyoruz” dedi

Üniversite ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda örgütlü bulunan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 Nolu Şube yönetimi gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Ali Köseoğlu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. İzzettin Pak ve Halil İbrahim Çelik’in de hazır bulunduğu ziyarette Şube Başkanı Şenol Metin, 3 Ağustosta başlayacak olan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri ve sonbaharda yapılacak olan Selçuk Üniversitesi Rektörlük Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Metin, “Sendikacılığımızı ve sivil toplum kimliğimizi, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır" hadis-i şerifindeki prensip üzerine inşa ettik. Sendikanın ve sendikacılığın bizim anlayışımızdaki karşılığı budur. Biz, sadece kamu çalışanlarının bordrolarındaki rakamları yükseltmekle sınırlı kalamayız. Biz, bu milletin ufkunu genişletmek, vizyonunu ve hedeflerini yükseltmekle de sorumluyuz. Biz, adalete, barışa, huzura ve refaha ulaşmış bir dünyayı hedefleyerek yol almak durumundayız. Üyelerimizin sayısına, yetkili oluşumuza, toplu sözleşmede ürettiğimiz kazanımlara bakarak övünemeyiz,  kibre düşemeyiz. Biz, “Yeni Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya” hayaliyle yol almak durumundayız” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’ni başarı ile sonuçlandırmak istediklerinin altını çizen Metin, hükümetin sürece yapıcı yaklaşacağını umduğunu belirterek, sendika olarak taleplerinin ülkenin ekonomik dengelerini gözeten mütevazı talepler olduğunu söyledi. Metin, “Ülkenin milli gelir artışından hakkımız olan payın bir kısmı ile dezavantajlı konumda bulunan temel ücret seviyesinde 2 bin 500 TL'nin altında maaş alan memurlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini hedefliyoruz” diye kaydetti. Metin, ayrıca çalışırken alınan maaşların daha yüksek düzeyde emekli maaşlarına yansıtılmasını önemsediklerini, bu amaçla taban aylıkta seyyanen artış talep ettiklerini, bunun az maaş alan memurlar lehine bir uygulama olduğunu, bu uygulamanın sosyal devlet ilkesi ile örtüştüğünü söyledi.

KIRMIZI ÇİZGİ İŞ GÜVENCESİ

Sendika olarak kırmızıçizgilerinin iş güvencesi olduğunu ifade eden Şenol Metin, ‘Modern köle taşeron işçi’ olarak tanımlanan, asli kamu görevlerini yürüten Kamu Çalışanlarının kadrolu memur olarak çalışmasını arzu ettiklerini, belli sayıda çalışan tüm kamu kurumlarında kreş açılmasını istediklerini, son olarak da memura siyaset yasağının sonlandırılmasını talep ettiklerini belirterek 3. Dönem Toplu Sözleşmelerde, üniversite çalışanları için “Üniversitenin gelişimine gösterdikleri katkının karşılığı olarak akademik personele ödenen geliştirme ödeneğinin üniversite idari personeline de aynen ödenmesi gerektiğini” söyleyerek 3. Dönem Toplu Sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarını sona erdirdi.

egitim-bir-sen-(1).jpg

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE SORUN VAR

Selçuk Üniversitesi’nde sonbaharda yapılacak olan Rektörlük Seçimleri ile ilgili olarak da konuşan Metin, şehrimizin maddi ve manevi inkişafında kilit role sahip Selçuk Üniversitemizin son yıllarda içe kapandığını, şehrin ve zamanın ruhu ile imtizaç edemediğini, ülkemizin ve devletimizin temel dinamikleri ile yaşadığı çelişkileri aşamadığını ifade etti. Sonbaharda yapılacak seçimlerin bu süreci sona erdirecek bir seçim olmasını temenni ettiklerini kaydeden Metin, “Akademik bir unvan olarak doçent unvanını almasına rağmen 2 yıldır doçentlik kadrosunu alamayan yardımcı doçentlerimiz bulunmaktadır. Aynı sorunu doktor unvanlı araştırma ve öğretim görevlilerimizde de yaşamaktadır. Bu durum üyelerimizin önemli miktarda mali ve akademik kayıplarına neden olmaktadır. Sendika olarak bir idari sorunun bedelini üyelerimizin ödemesini kabullenenleyiz. Son olarak vurgulamak istediğimiz bir husus da akademik kadro ilanları ile ilgilidir. Sendika olarak bu ilanların takipçisiyiz ve hak gaspı niteliğinde adaletsiz uygulamalara izin vermeyeceğiz” dedi. Memleket