Eğitim Bir Sen Konya: Boğaziçi Üniversitesi #KABEKUTSALIMIZDIR diyen öğrencilerini fişliyor!

Eğitim Bir Sen Konya: Boğaziçi Üniversitesi #KABEKUTSALIMIZDIR diyen öğrencilerini fişliyor!

Eğitim Bir Sen Konya Üniversiteler Şube Başkanı Metin, Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe'yi savunan öğrencilerin fişlendiğini ve sosyal linç uygulandığını belirterek, nefret, ayrımcılık suçunun failleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe resminin yere serilmesi sonrası sosyal medyada #KABEKUTSALIMIZDIR hastagı  ile Kabe'yi savunan öğrencilerin fişlendiğini ve sosyal linç uygulandığını belirterek, nefret, ayrımcılık suçunun failleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve savcıları göreve çağırdıklarını açıkladı.

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanımızın Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör ataması sonrasında ‘Boğaziçinden Gezi çıkartabilir miyiz?’ diyen provakatörlerin arasındaki LGBT’lilerin Kabe’mize yaptıkları terbiyesizliği #KABEKUTSALIMIZDIR hastagı ile sosyal medya üzerinden protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri içerisinde 15000 Boğaziçi Üniversitesi mezununun da yer aldığı bir Facebook grup üzerinden listelenerek isim isim fişlenmektedir.

Fişlenen öğrencilerin isimleri iftiralarla birlikte üniversite akademisyenleri ile paylaşılmakta, öğrencilerin okuldan atılması, disiplin cezası alması, yurtdışı lisansüstü eğitim için zorunluluk olan akademik referansların engellenmesi gibi eğitim hayatlarını etkileyecek çeşitli yaptırımlar uygulanması istenmektedir. Fişlenen öğrenciler ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal medya gruplarından dahi atılarak, tecrite tabi tutulmakta,  çeşitli hakaret ve iftiralarla sosyal linç uygulanmaktadır.

28 Şubatın Batı Çalışma Grubu özentisi sözde demokrat özde faşist kafalar;

Yaptığınız listeyi, istediğiniz yere istediğiniz şekilde ulaştırabilirsiniz, korkmuyoruz. Maskeniz düştü, demokratik olma, özgürlükçü olma sizin için sadece maskeden ibaret olduğunu defaatle test ettik ve yine kaybettiniz.

‘Kabe Kutsalımızdır’ diyor, Allah'ın evine yapılan bu terbiyesizliği kınıyoruz. Halkımızı öğrencilerimize destek olmaya,

Nefret, ayrımcılık suçunun failleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve savcılarımızı göreve davet ediyoruz.

01.jpg

 

011.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.