Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Selvi: Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği anayasal bir hak

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Selvi: Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği anayasal bir hak

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ve beraberindeki heyet Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’la görüşerek, öğretmenlerin aile ve sağlık durumuna bağlı yer değişikliği taleplerinin karşılanmasını istedi

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum ile birlikte, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’la görüşerek, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması, kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalanlara ise ikinci defa iller arası başvuru hakkı verilmesi talebinde bulundu.

Latif Selvi, aile bütünlüğünün sağlanmasının ve sağlık durumuna bağlı yer değişikliğinin anayasal bir hak olduğuna dikkat çekerek, “Aile bütünlüğü sağlanamayan, sağlık mazereti giderilemeyen öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği taleplerinin karşılıksız kaldığını ifade eden Selvi, “Belirsizlik öğretmenleri yormakta, eğitim-öğretimin kalitesine olumsuz etki etmektedir. Bakanlık, bütün boyutlarıyla bildiği bu sorunu görmezden gelmemeli, çözümsüzlüğü çözüm olarak görmemeli; mağduriyet oluşmaması için mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini yüz yüze eğitim başlamadan evvel karşılamalıdır” şeklinde konuştu.

Latif Selvi, mazeretleri ve yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi ve kalıcı çözüm için gerekli adımın atılmasını istedi.

Etiketler :