EGİAD yönünü Rusya'ya çevirdi

EGİAD yönünü Rusya'ya çevirdi

EGİAD Başkanı İlter: - "Rusya ile ticari ilişkilerin sadece dış ticaret değil, karşılıklı yatırım potansiyeli açısından da değerlendirilmesi gerekiyor"- Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Gashigullin: - "Sanayi alanındaki ortaklıkların dışında ö

İZMİR (AA) - Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından, Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi.

EGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda Rusya'ya geniş katılımlı bir iş gezisi planlayan dernek, bir de "Rusya ile iş yapmak" başlıklı toplantı düzenledi.

Rus yetkililerin de katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni ortaklıklar kurulması konuları ele alındı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, son dönemde hızla gelişen Rusya-Türkiye ilişkilerinin karşılıklı çıkarlar gözetilerek daha da iyi noktalara taşınabileceğini belirtti.

İlter, "Şu anda iki ülke de birbirini daha iyi anlamakta ve birçok konuda verimli ve yapıcı iş birliğini geliştirme yönünde hızlı adımlar atmaktadır. Rusya ile ticari ilişkilerin sadece dış ticaret değil, karşılıklı yatırım potansiyeli açısından da değerlendirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Rusya Federasyonu Türki̇ye Ticaret Temsilcisi Aidar Gashigullin de İzmirli genç iş adamlarını ülkelerinde görmekten memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

İki ülkenin üst düzey iş birliğinin yanında kentler arasındaki temasın da önemli olduğunu belirten Gashigullin, şunları kaydetti:

"24 Rus ve Türk şehri şu anda kardeş şehir olarak ortak çalışmalara imza atıyor. Bunun yanında Türk iş adamlarına yönelik kolaylaştırıcı prosedürler uygulanacak. EGİAD ile ticari iş birliklerini geliştirmek istiyoruz. Tarım, kozmetik, otomotiv yan sanayi, tekstil, deri gibi sektörlerde faaliyet gösteren dernek üyeleri önümüzdeki günlerde Rusya'da temaslarda bulunacak. Sanayi alanındaki ortaklıkların dışında özellikle turizm, festival, eğitim gibi konularda da iş birliği yapmak istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :