Edirne'nin En Hızlıları Belirlendi

Edirne'nin En Hızlıları Belirlendi

"Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" Edirne bölge finali yapıldı

EDİRNE (AA) - Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen "Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı" Edirne bölge finali yapıldı.

İlköğretim çağındaki çocukların sporla tanışmasını ve Türkiye'yi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesini amaçlayan organizasyonun Edirne bölge finaline katılan çocuklar, önce Şükrü Paşa Stadı'nda triatlon milli sporcusu Bahar Saygılı'nın ısınma hareketleriyle yarışlara hazırlandı.

Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışlarda kızlarda Işınsu Kayadağ, Cansu Yaman, Bahar Nur Ergin, İlayda Taşdan, Melek Çoban, erkeklerde ise Fırat Korça, Atalay Aluk, Sercan Kaya, Serkan Çiçek ve Batuhan Çakır dereceye girerek İstanbul’daki büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Türkiye çapında düzenlenen bölge finallerinde elemeleri geçen bin 200 sporcunun katılımıyla 11 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye finalinde ise kendi yaş kategorilerinde birinci gelecek çocuklar "Türkiye’nin En Hızlısı" unvanını kazanacak.

Finalde ilk üçe giren sporculara, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs verilecek. Ayrıca kendi yaş kategorilerinde birinci olacak sporcular da İsveç'teki Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nı seyretmeye hak kazanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı