Edirne'de Tarım ve Hayvancılık Konseyi kuruldu

Edirne'de Tarım ve Hayvancılık Konseyi kuruldu

Edirne Valisi Özdemir:- "2017'nin tarım ve hayvancılık yılı olması kapsamında bizde tarım ve hayvancılık konseyi kurduk. Üreticilerimiz isteklerini ve beklentilerini belirtecek ve konsey olarak bunlara hep birlikte çözüm bulacağız"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "2017'nin tarım ve hayvancılık yılı olması kapsamında bizde tarım ve hayvancılık konseyi kurduk." dedi.

Özdemir, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen konseyin ilk toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyada 2017'nin tarım ve hayvancılık yılı olacağını söyledi.

Hükümetin tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırımlara ağırlık verdiğinin altını çizen Özdemir, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuyla ilgili toplantı yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'mız bütün illeri dolaşıyor. İyi bir çalışma ve iyi bir fizibiliteyle beklentiler ortaya konulduğu takdirde çok fazla destekler alınabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmaların artacağına işaret eden Özdemir, "2017'nin tarım ve hayvancılık yılı olması kapsamında bizde tarım ve hayvancılık konseyi kurduk. Üreticilerimiz isteklerini ve beklentilerini belirtecek ve konsey olarak bunlara hep birlikte çözüm bulacağız. Devletten beklentilerinizi sunacaksınız ve hep birlikte çözüm arayacağız. Konseyde, uzman kişilerden oluşacak bir danışma kurulu, bunun altında da hayvancılık, tarım, gıda ve su ürünleriyle ilgili çalışma grupları olacak. İlde bilgi birikimi açısından ciddi kaynaklar var." ifadelerini kullandı.

Özdemir, yöresel değerlerin iyi araştırılarak ortaya konulması durumunda olumlu sonuçlar elde edilebileceğini kaydetti.

- Konsey üyeleri görüşlerini sundu

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, arazi toplulaştırmasının verimli tarım yapılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Alternatif üretimlerin yapılması için ürün desenlerinde değişiklikler olabileceğini anlatan Öztürk, "Hamzadere ve Çakmak Barajı gibi çok önemli sulama projeleri var. Bu projeler hayata geçtiğinde sulu tarımla ilgili alternatif ürünlerin getirilebileceğini düşünüyorum." dedi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da konseyin ülke ve bölge açısından yararlı bir oluşum olacağını belirtti. Köylerdeki meraların kiraya verilmemesi gerektiğini dile getiren Yorulmaz, meraların köyde yaşayan çiftçiye verilmesinin verimi artıracağını ifade etti.

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ömer Vanlı ise bölgede modern tarım bilgisinin az olduğunu dile getirdi. Ara eleman yetişmesi gerektiğini anlatan Vanlı, "Ara eleman ihtiyacının, konuya yönelik okullar açılarak karşılanmasını öneriyorum. Bununla ilgili bir projemiz de var." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan il-ilçe, oda, borsa ve birlik başkanları görüşlerini sundu.

Konsey periyodik toplantılarla kentin tarım ve hayvancılıktan elde ettiği katma değeri artırmak için çözüm önerileri sunacak, sorunları belirleyecek.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :