Edirne'de 15 Temmuz şehitlerinin anısı yaşatılacak

Edirne'de 15 Temmuz şehitlerinin anısı yaşatılacak

EDİRNE (AA) - Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların anısını yaşatmak için, 15 Temmuz...

EDİRNE (AA) - Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların anısını yaşatmak için, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı yapılacak.

Edirne Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Şükrüpaşa Mahallesi Jandarma Kavşağı’nda bulunan yeşil alana, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenlerin anısına bir park ve anıt oluşturulacak.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerini anmak ve oluşan birlik ruhunu ölümsüzleştirmek için bu parkı yapacaklarını söyledi.

Türkiye’nin darbeye karşı tek vücut olduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz mecliste ortak bir karar ile Edirne’de 15 Temmuz şehitleri için bir alan oluşturmak için önerge vermiştik. Jandarma Kavşağı'nın bulunduğu yerde bir yeşil alan var. O yeşil alanın 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak isimlendirilmesine karar verdik. Bundan sonra uygun bir peyzaj ve anıt çalışması yapacağız. Edirne'de de 15 Temmuz’daki o kanlı darbe girişimini kimsenin unutmaması için, böyle bir kalkışmaya bir daha fırsat verilmemesini hatırlatmak amacıyla, yine 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olanların anısına oradaki alanın ismini değiştirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.”


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :