"Ebu'l Hasan Harakani'de Civanmertlik Programı"

"Ebu'l Hasan Harakani'de Civanmertlik Programı"

KAÜ Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı tarafından Kars'ta 2 gün devam edecek olan "Ebu'l Hasan Harakani'de Civanmertlik" adlı program düzenlendi - Vali Eyüp Tepe: "Ebu'l Hasan H

Anadolu'nun İslamlaşmasında büyük rol oynayan Ebu'l Hasan Harakani hazretlerini daha iyi anlatmak ve tanıtmak amacıyla "Ebu'l Hasan Harakani'de Civanmertlik" adlı program düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek program, Evliya Camisi'nin yerleşkesinde bulunan Ebu'l Hasan Harakani Kültür Merkezi'nde başladı.

Vali Eyüp Tepe, burada yaptığı konuşmada, Ebu'l Hasan Harakani'nin kentin manevi koruyucusu olduğunu söyledi.

Tepe, Harakani'nin manevi ışığıyla asırlardır kendilerine yol gösterdiğini ifade ederek, " Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, ortaya koyduğu tasavvuf anlayışla bu topraklarda yüz yıllardır bir arada, kardeşçe, dostça ve huzur içinde yaşamamızın manevi mimarlarından olan gönül dostudur" dedi.

Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin Malazgirt Savaşı'ndan 50 yıl önce bu topraklara geldiğini anımsatan Tepe, "Manevi ışığışla parlattığı gönülleri fethederek, meydana getirdiği o manevi neticesinde Anadolu'nun fethine zemin hazırlamıştır ve büyük fetihlerin savaş meydanlarında değil gönüllerde yapıldığını göstermiştir. Temelinde insan ve insan sevgisi olan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin civanmert, birleştirici, diyargam tasavvuf anlayışı, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığı kucaklamaktadır" diye konuştu.

Harakani'nin "Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini verin, inancını sormayın zira Allah katında ruh taşımaya değer herkes Harakani sofrasında ekmek yemeye layıktır" sözlerini anımsatan Tepe, "Burada bize düşen en büyük görev, asırlardır bizleri manevi ışığıyla aydınlatan ve verdiği mesajlarla yol gösteren Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'ni bütün dünyaya tanıtmak, bütün insanlığın onun manevi feyzinden faydalanmasını sağlamaktır" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, akademisyen ve öğrencilerin de katıldığı program, Hayat Nur Artıran, Cemalnur Sargut ve Doç. Dr. Velin Belev'in konuşmacı olarak katıldığı "Civanmertlik" konulu panel ile devam etti.

Program kapsamında yarın da 3 ayrı panel düzenlenecek.

Muhabir: Çağlar Sefertaş
Yayınlayan: Emine Konuk

Kaynak:Haber Kaynağı