E-ticaret Devi Trendyol, Ukrayna Pazarına Giriş Yapıyor

E-ticaret Devi Trendyol, Ukrayna Pazarına Giriş Yapıyor

Trendyol Grubu, Ukrayna'nın hızla büyüyen e-ticaret pazarına adım atıyor. Türkiye'nin öncü e-ticaret platformu, Almanya, Azerbaycan, Körfez Ülkeleri ve Orta Doğu Avrupa'daki başarılı açılımlarının ardından Ukrayna'da da faaliyet göstermeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformu Trendyol, uluslararası genişleme stratejisi kapsamında Ukrayna pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Kiev'de Ukrayna Hükümeti temsilcileri ile bir araya gelerek uluslararası yatırım planlamalarını ele aldılar.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko, yapılan görüşmede Türk şirketlerinin savaşın bitmesini beklemeden Ukrayna'ya yatırım yapmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu ilginin yüksek teknoloji ve savunma sanayi sektörünün ötesine geçtiğini belirtti. Svrydenko, lojistik ve pazaryeri alanında ihracat odaklı iş birliğine duyulan yoğun ilgiyi vurgulayarak, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ekonomik bağların güçlenmesine yönelik adımların değerlendirildiğini ifade etti.

Trendyol'un yeni nesil e-ticaret deneyimi, Türk üreticilerinin ve ürünlerinin 100'ün üzerinde ülkeye ulaşmasını sağlıyor. Ukrayna'da hızla gelişen e-ticaret pazarının potansiyelini gören Trendyol, dünya standartlarındaki dijital altyapısı ve uluslararası operasyon alanını Ukrayna'da etkili bir şekilde kullanarak pazarda liderliği hedefliyor.

Açıklamaya göre, Ukrayna'da dijital ve lojistik altyapıya yapılan yatırımlar, Trendyol'un bölgedeki 3 milyonluk stok kapasitesine sahip deposuyla birleşerek faaliyetlerinde önemli bir avantaj sağlayacak. Ayrıca, bu hafta İstanbul'da imzalanan "Türkiye-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Görev Gücü" belgesi ile Türk inşaat firmaları, savaş sırasında zarar gören Ukrayna altyapısının yeniden inşasına destek veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.