Dünyanın gözü İstanbul'da! Tahıl koridoru zirvesi başladı

Dünyanın gözü İstanbul'da! Tahıl koridoru zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gıda krizini çözmek için sürdürdüğü diplomasi trafiği sonuç verdi, Aralarında Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletlerin askeri heyetlerinin bulunduğu ve tahıl sevkini konu alacak olan dörtlü zirve İstanbul'da toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tahıl krizinin çözümü için yürüttüğü diplomasi trafiği sonuç verdi. Türkiye, Rusya ve Ukrayna askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti bugün İstanbul'da bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "gıda krizinin" çözümüne yönelik gerçekleştirilen diplomatik çalışmaların olumlu geliştiğini belirtmişti. Bakanlıklar ve heyetler arasında yapılacak görüşmede, tahıl yüklü gemilerin ilerleyeceği güzergah ve güvenlik gibi konular ele alınıyor.

Aralarında Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletlerin askeri heyetlerinin bulunduğu ve tahıl sevkini konu alacak olan dörtlü zirve İstanbul Kalender Kasrı'nda başladı.

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı, İstanbul'da Kalender Kasrı'nda başladı.

ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Temmuz'daki bu açıklamasının ardından Kurban Bayramı'nda da diplomasi trafiğini sürdürdü; Rusya ve Ukrayna liderleri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Putin'le görüşmesinde Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planını gündeme getirdi.

Türkiye'nin yürüttüğü kritik diplomasi trafiğinin arka planında ise küresel gıda krizini önleme çabası yatıyor.

Dünyanın gözü İstanbul'da! Tahıl koridoru zirvesi başladı

Dünyanın gözü İstanbul'da! Tahıl koridoru zirvesi başladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.