Dünya Palyatif Bakım Günü

Dünya Palyatif Bakım Günü

İzmir Sağlık Müdürü İzzettinoğlu: - "Palyatif bakım alan 914 hastaya 17 ambulanslı ekibimizle hizmet veriyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, palyatif bakım alan kentteki 914 hastaya 17 ambulanslı ekiple hizmet verdiklerini belirtti.

İzzettinoğlu, 10 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü nedeniyle Konak Saat Kulesi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, İzmir'de 2013'te 11 kurumla palyatif bakım konusunda ortak proje gerçekleştirdiklerini, hem sağlık personeline hem de evlerinde yakınlarına bakan kişilere kapsamlı bir eğitim verdiklerini dile getirdi.

Projenin kısa sürede sonuç verdiğini, hasta yakınlarının ve kendilerinin destek verdiği hastaların iyileşme ve hayata tutunma oranlarının arttığını ifade eden İzzettinoğlu, şöyle konuştu:

"Aynı 112 acil komuta merkezi gibi palyatif hastalarına daha hızlı ulaşmak için geçen yılın ortalarında Palyatif Bakım Komuta merkezi kurduk. 441 0 246 nolu hattı arayarak destek isteyen bin 626 hastaya ulaştık. Onların ana hastalıklarını ve fiziki şartları başta olmak üzere sorgulamalar yaptık. Çalışmalar sonunda 914 kişiyi palyatif hastası olarak kabul ettik. Palyatif bakım alan 914 hastaya 17 ambulanslı ekibimizle hizmet veriyoruz. İzmir, palyatif bakımda çok başarılı."

Bazı palyatif bakım hastalarının dini konularda bilgilenmek istediğini vurgulayan İzzettinoğlu, bu hastalara da müftülükle birlikte manevi destek verdiklerini aktardı. İzzettinoğlu, "Evlere giden imamlarımız, Kur'an okuyor, hastalarımızın kafasına takılan konularda bilgi veriyor" dedi.

Palyatif bakım sayesinde kanser ve kalp damar hastalıklarının daha hızlı tespit edildiğini dile getiren İzzettinoğlu, insanlara daha iyi olanaklarda sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :