"Dünya Ozanı Aşık Veysel Kültür Ve Sanat Günleri"

"Dünya Ozanı Aşık Veysel Kültür Ve Sanat Günleri"

Sivas Valisi Barut:

Sivas Valisi Alim Barut, Aşık Veysel'in, dizeleri, şiirleriyle dünyaya ve tüm insanlığa hitap eden bir ozan olduğunu belirterek, "Aşık Veysel'i tanımayan Türkiye'yi tanımaz" dedi.

Valilik ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde "Dünya Ozanı Aşık Veysel Kültür ve Sanat Günleri" düzenlendi. 

Vali Barut, yaptığı konuşmada, Sivas topraklarında Aşık Veysel Şatıroğlu ve çok sayıda ozanın yetiştiğini söyledi.

"Sadık yari kara toprak olan aşığımız, toprağa kavuştu" ifadesini kullanan Barut, Aşık Veysel'in eserlerinin her bir satırı ve kelimesinin gönüllerde bulunduğunu belirtti.

Aşık Veysel'in, dizeleri, şiirleriyle dünya ve tüm insanlığa hitap eden bir ozan olduğunu vurgulayan Barut, "Aşık Veysel'i tanımayan Türkiye'yi tanımaz, Türk milletini ve Sivas'ı hiç tanımaz. Dolayısıyla Aşık Veysel'e ve onun hatırasına karşı görevlerimiz, sorumluluklarımız devam ediyor. Aşık Veysel'i rahmetle anıyorum" dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise bu toprakların bağrından Aşık Veysel gibi bir ozanın çıkmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, ozanın 4 gün sürecek etkinliklerle anılacağını kaydetti.

Vali Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun oğlu Bahri Şatıroğlu ve protokol üyeleri, etkinlik kapsamında düzenlenen fotoğraf ve resim sergisinin açılışını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı