''Dünya Otizm Farkındalık Günü''

''Dünya Otizm Farkındalık Günü''

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla kermes ve resim sergisi düzenlendi.Demokrasi Parkı'ndaki etkinlik alanında, özel bir anaokulu ve özel eğitim uygulama...

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla kermes ve resim sergisi düzenlendi.

Demokrasi Parkı'ndaki etkinlik alanında, özel bir anaokulu ve özel eğitim uygulama merkezi tarafından otizm hastalığına dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olmak amacıyla kermes ve resim sergisi düzenlendi.

Kermeste otistik çocukların ailelerinin yaptığı yiyecekler ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu, otistik çocukların yaptığı resimler sergilendi.

Vali Mahmut Demirtaş burada yaptığı konuşmada, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Yaşamın ilk beş yılının beynin en hızlı geliştiği dönem olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 5 yaşından önce alınan özel eğitim otizm bozukluğu olan çocukların gelişimi için çok önemlidir. Otizmli bireyler için erken tanı ve yoğun özel eğitim bilinen tek çaredir. Otistik çocukların eğitimi sadece okul ya da bireysel terapilerle sınırlı kalmayıp, yaşamının her alanında devam etmesi gereken yirmi 4 saatlik bir süreçtir. Otizmin eğitim ve tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, eğitime ailenin katılımını sağlamaktır."

Konuşmanın ardından Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, kermes ile resim sergisinin açılışını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :