Dünya Mülteciler Günü

Dünya Mülteciler Günü

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Apakan:"Ukrayna'nın doğusunda bütün taraflara çatışmaların durdurulması ve imzalanan anlaşmalara uyulması çağrısında bulunuyorum"

KİEV (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

Apakan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde hükümet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalardan zarar görüp bölgeyi terk eden nüfusun güvenli bir şekilde evlerine dönmek istediğini belirten Ertuğrul Apakan, "Ukrayna'nın doğusunda bütün taraflara çatışmaların durdurulması ve imzalanan anlaşmalara uyulması çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Çatışmalardan dolayı mülteci durumuna düşenlere verilen desteğin artması gerektiğini vurgulayan Apakan, Donbas'tan ayrılan vatandaşların geri dönmeleri için henüz gerekli koşulların oluşturulmadığına dikkati çekti.

Bölgede hala güvenlik sorunları olduğuna işaret eden Ertuğrul Apakan, açıklamasında şunları kaydetti:

"AGİT Gözlem Misyonu, her gün aralarında hafif silahlar, havan topu, tank ve roketlerle gerçekleşen saldırıların olduğu binin üzerindeki ateşkes ihlalini kayıtlara geçiyor. Bunların bir çoğu sivillerin yaşadığı bölgelerde meydana geliyor. Yaşanan çatışmalarda her gün siviller kurban ediliyor, konutlar ve kentsel altyapı zarar görüyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler