Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

AFAD Başkanı Oktay:- "İnsani krizlerde asıl önemli olan konulardan bir tanesi de ev sahipliği yapan toplumun güçlendirilmesidir. Dünyada en iyi yapılabilecek çalışma, yerel toplumların ev sahipliği yaparken, siyasi ve mali olarak daha güçlü olmasını sağla

İSTANBUL (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, "İnsani krizlerde asıl önemli olan konulardan bir tanesi de ev sahipliği yapan toplumun güçlen dirilmesidir." dedi.

Dünya İnsani Zirvesi'nin son gününde öğleden sonra düzenlenen oturumda konuşan AFAD Başkanı Oktay, afetlere müdahale ve kamp yönetim sistemlerinin AFAD'ın işleyişinin temelleri olduğunu belirterek, "Kamp yönetim sistemimizle, Birleşmiş Milletler'in (BM) en iyi kamu hizmeti ödülünü 2015'te aldık." dedi.

AFAD'ın özel sektörle işbirliği içinde çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Oktay, şöyle devam etti:

"Afetlerin dışında insanların sebep olduğu felaketler nedeniyle Türkiye'nin büyük bir mülteci kriziyle karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Afet yönetimini ancak yenilikçi mekanizmalarla gerçekleştirebiliriz. İnsani krizde asıl önemli olan konulardan bir tanesi de ev sahipliği yapan toplumun güçlendirilmesidir. Dünyada en iyi yapılabilecek çalışma, yerel toplumların ev sahipliği yaparken, siyasi ve mali olarak daha güçlü olmasını sağlamaktan geçiyor."

Afet yönetiminin ancak yenilikçi mekanizmalarla güçlendirilebileceğini vurgulayan Oktay, "AFAD özel sektörle el ele çalışarak, daha güçlü bir ağ kurmak ve toplumların mukavemetini artırmaya devam etmek istiyor. Türkiye'de insani ihtiyaçlara ancak bu şekilde karşılık verebileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Oktay, AFAD'ın bir özel sektör ağı kuracağını, İstanbul'da bir özel sektör merkezi kuracağını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :