Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından şubat ayında, "BM Kültürler Arası Anlayışın Global Savunucusu" olarak görevlendirilen "Doğu-Batı Divanı Orkestrası" zirvede konser verdi

İSTANBUL (AA) - "Doğu-Batı Divanı Orkestrası", Dünya İnsani Zirvesi kapsamında İstanbul'da konser verdi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda Turkcell'in desteğiyle gerçekleşen konserde sanatseverlerle buluşan orkestra, Mozart ve Beethoven'in eserlerini seslendirdi.

Konsere Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Kyun-Wha Kang ve yerli yabancı konuklar katıldı.

- "Doğu-Batı Divanı Orkestrası" hakkında

1999 yılında İsrailli piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim ve 2003'te hayatını kaybeden Filistin asıllı akademisyen ve düşünür Edward Said tarafından Almanya’nın Weimar şehrinde kurulan orkestra, adını Alman şair Goethe’nin "Doğu-Batı Divanı" adlı kitabından alıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından şubat ayında, "BM Kültürler Arası Anlayışın Global Savunucusu" olarak görevlendirilen orkestranın üyeleri, Filistin, İsrail, Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün, Tunus, Hollanda ve İspanya gibi 17 ülkeden 110 müzisyenin yanı sıra Türkiye’den Ankara, İstanbul ve Antalya illerinden de 7 müzisyenden oluşuyor.

Orkestra üyelerinin bağlı oldukları ülkelerde performanslarını sergilemeyi amaç edinen Doğu Batı Divanı Orkestrası, Rabat, Doha, Abu Dabi’de verdikleri konserlerin yanı sıra 2005 yılında Filistin Ramallah’ta sergiledikleri simgesel performans ile işgal altındaki topraklarda konser verme amaçlarını yerine getirmekle de biliniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :