Dünya Diyabet Günü

Dünya Diyabet Günü

NİĞDE (AA) - Niğde Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla stant kuruldu.Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında...

NİĞDE (AA) - Niğde Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla stant kuruldu.

Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Ömer Halisdemir Meydanı'nda kurulan stantta, vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapılarak, diyabet hastalığıyla ilgili bilgiler verildi.

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Ertan Değirmencioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen "Diabetes Mellitus"un pankreastaki insülin salınımının yetersizliği veya insülin etkisizliği sonucu kan şekerinin yükselmesi ile oluşan kronik, ilerleyici bir hastalık olduğunu söyledi.

Değirmencioğlu, vücudun tüm sistem ve organlarında hasarlara neden olan diyabet hastalığına zemin hazırlayan faktörlerin başında obezite, yaş ve stres, azalmış fiziksel aktivite, uygunsuz beslenmenin yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 8.3'ünde diyabet mevcuttur. 2035 yılı tahminlerine göre diyabetli nüfus itibarı ile Türkiye diyabetin dünyada en yüksek olacağı ilk 10 ülke arasına girecektir. Bu yılki teması "Gözler Diyabetin Üzerinde" olan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarımızda kontrole davet ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :