"Dünya Akıllı Şehirler Fuarı 2017"

"Dünya Akıllı Şehirler Fuarı 2017"

İSKİ Genel Müdürü Turan:- İstanbul'un her noktasında akan şebeke suyu, dünyada kabul edilen tüm kriterlerin üzerinde kaliteli ve içilebilir. Ancak biz Akıllı Şehirler Perspektifi ile yeni teknolojileri şehrimize kazandırıyoruz. Şimdi de suda tat, koku ve

İSTANBUL (AA) - İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul'un her noktasında akan şebeke suyunun dünyada kabul edilen tüm kriterlerin üzerinde kaliteli ve içilebilir olduğunu belirterek, "Ancak biz Akıllı Şehirler Perspektifi ile yeni teknolojileri şehrimize kazandırıyoruz. Şimdi de suda tat, koku ve kloru online takip edip yönetebileceğiz." ifadelerini kullandı.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, akıllı şehirler konusunda tüm dünyadan öncü kurum, kuruluş ve ülkelerin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Dünya Akıllı Şehirler Fuarı 2017" başladı.

Kongrenin "Çevre ve Sağlıklı Yaşam" konulu panelinde konuşan Turan, İstanbul'un içme suyu ve çevre koruma sistemine dair açıklamalarda bulundu.

Turan, içme suyu ve çevre koruma alanında İSKİ'nin hayata geçirdiği yeni teknoloji hamlelerini anlattığı konuşmasında, artık içme suyunda tat ve koku yönetiminin de mümkün olduğunu kaydederek, İstanbul'da hali hazırda günlük ortalama 3 milyon metreküp su kullanıldığını, bu suların Istrancalar'dan Melen'e dek uzanan geniş bir coğrafyadan getirildiğini vurguladı.

Fatih Turan, "İstanbul'un her noktasında akan şebeke suyu, dünyada kabul edilen tüm kriterlerin üzerinde kaliteli ve içilebilir. Ancak biz Akıllı Şehirler Perspektifi ile yeni teknolojileri şehrimize kazandırıyoruz. Şimdi de suda tat, koku ve kloru online takip edip yönetebileceğiz." ifadelerini kullandı.

İSKİ'nin akıllı şehirler kapsamında hayata geçirdiği diğer içme suyu, yenilenebilir enerji ve çevre koruma yatırımları hakkında da bilgi veren Turan, içme suyu alanında On-Line Klor İzleme Sistemi Temini, Montajı ve Scada Sistemine Veri Aktarılması, Hidrojen Peroksit ve Ozonla Oksidasyon (Peroxone) Prosesi ile Tat ve Koku Giderimi Projesi olduğunu anlattı.

Turan, çevre koruma alanındaki projelerinden de bahsetti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :