DUMESF'den velilere uyarı

DUMESF'den velilere uyarı

- DUMESF Başkanı Ilıcak:- "Aileler, düşük notlar için çocuklarıyla ön yargısız diyalog kurarak çözüm aramalı"


İSTANBUL (AA) - Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, yarıyıl tatili nedeniyle velilere uyarıda bulundu.

Kaya Muzaffer Ilıcak, yaptığı yazılı açıklamada, yarıyıl karnesindeki notların, öğrencilerin gerçek durumunun ön bilgisi olduğunu söyleyerek, "Aileler, düşük notlar için çocuklarıyla ön yargısız diyalog kurarak, birlikte çözüm aramalı." ifadelerini kullandı.

Karne notlarının, öğrenciler için başarılı veya başarısız olarak değil, sadece hangi derslere daha fazla çaba harcaması gerektiğinin bir ön raporu olarak görülmesi gerektiğine dikkati çeken Ilıcak, "Yarıyıl tatilinin sonraki öğrenim dönemi için önemli bir motivasyon kaynağı olacak şekilde, aile bireyleri ile birlikte olmak ve sosyalleşmek için de iyi bir fırsat olmalı. Çocuklarımız internet bağımlısı olmadan yaşamalı ve yarıyıl tatilinde mutlaka 3 kitap okumalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ilıcak, ailelere çeşitli önerilerde bulunarak, şu görüşleri paylaştı:

"Her iki tarafın da seveceği ve rahat edeceği çeşitli aktivitelere katılıp, zamanlarını verimli değerlendirebilecekleri yerleri seçmeleri, bütün aile bireyleri için çok daha iyi bir seçim olur. Hep beraber vakit geçirmek, hem çocuğun öz güveninin artmasına hem de anne-baba ile olan arkadaşlığının gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Spor salonları çocukların enerjilerini olumlu yönde etkiler. Anne ve baba ile spor yapmak, genç yaşta spor bilinci oluşturarak, sporcu kimliği, fiziksel sağlık ve sorumluluk bilinci kazanılmasında etkili olacaktır. Aile bireylerinin çocukları teşvik etmek açısından gösterdiği sevgi, saygı ve önem çocuklara ne kadar hissettirilirse, ikinci dönemde öğrenme ve başarma yolunda güven sağlayacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :