Düğünlerinde topladıkları bağışlarla engellileri sevindirdiler

Düğünlerinde topladıkları bağışlarla engellileri sevindirdiler

Bir hava yolu şirketinde 2. pilot olarak görev yapan Sinegül ve Mert Başar çifti, nikahlarına katılamayan yakınlarının bağışlarıyla TOFD'a kayıtlı 4 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti

İSTANBUL (AA) - Nikahlarına katılamayan yakınlarının Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne (TOFD) bağış yapmasını isteyen Mert ve Sinegül Başar çifti, toplanan bağışlarla alınan 3 akülü ve 1 manuel sandalyeyle engellileri sevindirdi.

Başar çifti, 29 Temmuz'da, gelemeyen yakınlarının nikahı canlı izleyebilmesi için "nikahim.com" adlı bir site kurdu. Siteden nikahı izleyen yakınlarından TOFD'a bağış yapmalarını isteyen çift, bu sayede topladıkları bağışlarla 4 bedensel engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Eşiyle bir hava yolu şirketinde 2. pilot olarak görev yapan Sinegül Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün günlerindeki mutluluklarını paylaşma fikriyle yola çıktıklarını söyledi.

Başar, nikah törenine gelemeyen davetliler için kurdukları site üzerinden canlı yayın yaptıklarını aktararak, "Eğer isterseniz engelliler için başlattığımız yardım projesine destek çıkabilirsiniz' dedik. Başkaları da evlenirken eğer desteğe ihtiyacı yoksa bu şekilde bir evlilik gerçekleştirebilir ve böylece çok daha fazla insana yardım ulaştırabiliriz diye düşündük." ifadelerini kullandı.

İnternet sitesini başkalarının da profil oluşturabileceği şekilde tasarladıklarını anlatan Başar, ihtiyaç sahibi evlenecek çiftlerin eşya listesi yaparak siteye yükleyebileceklerini ve bu sayede başkalarının da bu çiftlere destek verebileceklerini belirtti.

Başar, "Açık yüreklilikle söylüyorum ki, hedeflediğimiz bağışın altında kaldığımız için bağışta bulunduğumuz engellilerle tanışana dek yaptığımız yardımı az görüyorduk ancak bugün gördük ki ne kadar yardım yapılırsa kar." dedi.

Mert Başar da bağışta bulunmak isteyen kişilerin sitedeki formu doldurarak derneğe ulaşabileceklerini, bu sayede engelli bireyleri sevindirebileceklerini söyledi.

- "Sinegül ve Mert'e öyle bir hatıra kaldı ki..."

TOFD Başkanı Ramazan Baş ise çiftin, özgürce hareket etme ihtiyacı olan kişilere özgürlük verdiklerine işaret ederek, "Pilotlarımız bizim için en özel günlerinde 'Hediye kabul etmiyoruz. Akülü tekerlekli sandalye bağışı yapın' dediler. Kimse evlenirken kolay kolay bunu yapmaz çünkü hatıra olarak kalsın ister ama Sinegül ve Mert'e öyle bir hatıra kaldı ki..." şeklinde konuştu.

Başar çifti, TOFD'a kayıtlı ihtiyaç sahibi engelliler Pınar Muslu, Yunus Emre Kiraz ve Gül Şaşmaz'la bir araya gelerek onların tekerlekli sandalye sevinçlerine ortak oldu.

Daha sonra çifte, TOFD Başkanı Baş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :