Duayen Gazeteci İhsan Kayseri’ye vefa

Duayen Gazeteci İhsan Kayseri’ye vefa

Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği ‘Salı Sohbetlerin’de, bu hafta Gazeteci - Yazar İhsan Kayseri’li “Vefalı Gazeteci İhsan Kayseri 70 Yaşında” başlıklı etkinlikte, kendisine büyük vefa gösterilerek teşekkür plaketiyle onurlandırıldı

İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen program; Balıkesir eski Milletvekili Ahmet Akçael’in, ‘4’ünca ölüm yıldönümünde Ahmet Yurdakul’u anlatmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi ve 19. dönem AK parti İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Ahmet Yurdakul, hayatını anlatan ve izlenimlerini paylaşan Akçael, rahmetli Yurdakul hakkında birçok bilinmeyeni de paylaştı.

VEFALI GAZETECİ 70 YAŞINDA

Akçael’in konuşmasından sonra Gazeteci – Yazar İhsan Kayseri’nin ‘Vefalı Gazeteci İhsan Kayseri 70 Yaşında’ isimli programa geçildi. Koyunoğlu Kütüphanesi ve Müzesi Müdürü Hasan Yaşar, sunumuyla Gazeteci İhsan Kayseri’nin kısa hayat hikâyesini anlatarak başladığı konuşmasında, 1947 doğumlu olan Kayseri’nin Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü mezunu olduğunu ve gazeteciliğe ilk Anadolu’da Hamle gazetesinde başladığını, evli ve iki çocuk babası olarak bugüne kadar 15 kitap yazdığını söyledi. Akademik Sayfalar’ın, “Gazetecilikte 55. Yıl Armağanı” olarak çıkardığı İhsan Kayseri Özel Sayına makale veren gazeteci ve yazarlardan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Dr. Hasan Özönder, Seyit Küçükbezirci, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü ve Mustafa Balkan’ın yazılarından alıntılar yaparak konuşmasını süsleyen Hasan Yaşar, “İhsan Kayseri’den vefakâr bir Konyalı olarak bahsetmek isterim. Özellikle İkindi Sohbetlerine verdiği katkılar ve katılım için teşekkürü bir borç bilirim. İhsan Abi’ye hayırlı uzun ömürler niyaz ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GAZETECİLİK AŞK İŞİDİR

Programda Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri de, kısa bir teşekkür konuşması yaparak gazeteciliğin bir aşk işi olduğunu ve bu mesleği icra ederken heyecanın hiç kaybedilmemesi gerektiğini hatırlatarak, kendisini unutmayan ve vefa gösteren herkese teşekkür etti. Daha sonra araştırmalar yaparak kitaplar çıkardığının ve bu yaşta bile halen aynı aşkla işini sürdürdüğünü söyleyen Gazeteci – Yazar Kayseri, mezarlıklarla ilgi yaptığı çalışmaları da anlattı. Kayseri, “Üçler, Yediler, Musalla, Hacı Fettah, Uluırmak mezarlıklarında kimlerin, nerede yattığını bilirim. Ben emekli olduktan sonra araştırma çalışmalarını bırakmadım. Her gittiğim yerden hâlâ bilgi toplamaya devam ediyorum. Yeni kitaplar yayınlamayı düşünüyorum. Araştırma yapmak zor bir iştir, hani iğneyle kuyu kazmaya benzer. O kadar zor olmasına rağmen bir o kadar da zevkli bir iştir” dedi. Gazetecilikte haberin özünün yakalanması ve fotoğrafın en iyi açıdan çekilmesi karşısında bunun alaylı veyahut da mektepli olunmasıyla ilgili bir fark olmayacağına dikkat çeken Kayseri, “Gazeteci de olsan, dökümcü de olsan ve hangi mesleği yaparsan yap içinde aşk olacak” diye konuştu. Gazetecilik aşkına örnek olarak emniyetten hiç ayrılmayan Konyalı muhabir Ali İhsan’ı gösteren Kayseri, “27 Mayıs ihtilalini ilk duyuran gazeteci, mesleğine nasıl aşık olduğunu herkese gösteriyor. 27 Mayıs ihtilalinin ilk duyuran gazeteci olarak tarihe gecen Ali İhsan tüm gazetecilere örnek olarak gösterilmelidir” şeklinde konuştu. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü de, İhsan Kayseri’yi 65 yaşında “Konya’nın Ebûlvefâsı” olarak onurlandırdıklarını ve bugün de 70 yaşına ayak basmasından dolayısıyla kendisine teşekkür plaketiyle ödüllendirdiklerini söyledi. Aydınlar Ocağı’nın teşekkür plaketini ise İhsan Kayseri’ye, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu takdim etti. Konya Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci de, Kayseri’ye bir çiçek buketi takdim ederek kendisini kutladı.

İKİ DUAYEN, İKİ DOST

Program sonrasında Gazeteci – Yazar Seyit Küçükbezirci’yle birlikte geçmişteki gazetecilik anılarını anlatan Kayseri, salonda güzel bir hava oluşturdu. Konya’nın geçmişine tanık olan iki gazeteci olduklarını söyleyen Kayseri, Küçükbezirci ile birlikte uzun süre dostluğunu da anlattı. Daha sonra Kayseri’ye teşekkür eden Seyit Küçükbezirci örnek iki gazetecinin hayatları boyunca birbirine destek olduğunu örneğini verdi. Servet R. Çolak – Memleket