Domates tarlada 16 buçuk lirayı aştı! Üretici güldü

Domates tarlada 16 buçuk lirayı aştı! Üretici güldü

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates tarlada kilosu 16.50 liradan alıcı bulurken üreticinin de yüzü güldü. Market ve pazara yansıyacak fiyatlar ise tüketicileri kara kara düşündürüyor

Türkiye'nin önemli sebze ve meyve yetiştiriciliği merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domatesin kilogramı 16.50 liradan alıcı buldu. Örtü altında toplanarak Atayurt Hal Tesisleri'ne getirilen domates burada tüccar tarafından kilogramı 15.50 ila 16.50 liradan alınarak farklı illerdeki marketlere satılıyor. Aracılarla fiyatı daha da artmış olarak tüketiciye ulaşan domatesin, market raflarında dönüştüğü rakamsal karşılık ürkütüyor.

Tarlada 15.50-16.50 liradan alıcı buldu

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, üreticilerin fiyattan memnun olduğunu belirterek, bir süre daha bu seviyelerde kalması halinde çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi. Örtü altı domates tarlada 15.50 ila 16.50 liradan alıcı bulurken marketlerde 23 ila 30 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Rusya'ya ihracat başlıyor

Türer, bu ay sonuna kadar hasat edilen ürün miktarının artacağını, Rusya başta olmak üzere talebe göre ihracatın başlayacağını belirtti. Türer, 4 bin dönümü sera olmak üzere ilçe genelinde yıllık 14 bin 500 dönümde 175 bin ton domates hasat edildiğini kaydetti. Türer, seradaki domatesin arılarla döllendiğini, bu nedenle dolgun, şekli düzgün, rengi koyu olduğunu belirtti.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer, bir sezonda serada iki ekim yapıldığını belirterek, Yörede çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin domates olduğunu ifade etti. Türer, kışlık domateste Ekim ayı ortalarında başlayan hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı ortalarında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.