Dolar/TL 2,82'nin üzerinde dengelendi

Dolar/TL 2,82'nin üzerinde dengelendi

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde 2,82'nin üzerinde seyrediyor.ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet...

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde 2,82'nin üzerinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'dan gelen güvercin açıklamalar ile hafta başından bu yana düşüş eğiliminde bulunan dolar/TL, dün 2015 yılı büyüme verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından düşüşünü hızlandırdı.

Bu gelişmelerle dün 2,8144'le 3 Kasım 2015'ten bu yana en düşük seviyeyi gören dolar/TL, bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla günü 2,8175'ten kapattı.

Dolar/TL bugün ise güne yatay başlangıç yapmasının ardından, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde 2,8260 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, Fed'in mart ayında faizlerde artırıma gitmemesinin ardından tarım dışı istihdam verisinin öneminin daha da arttığına işaret ediyor.

Yurt içinde gelecek hafta pazartesi günü açıklanacak enflasyon verisinin de dolar/TL'nin yönü açısından önemli olduğunu vurgulayan analistler, teknik olarak 2,81'in destek, 2,84'ün direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :