Doğuş Kilisesi'nin önünde Mısır'daki kilise saldırılarına tepki

Doğuş Kilisesi'nin önünde Mısır'daki kilise saldırılarına tepki

Filistin'in Beytullahim kentindeki Doğuş (Mehd) Kilisesi önünde toplanan onlarca Filistinli, Mısır'ın İskenderiye ve Tanta şehirlerinde iki kiliseye düzenlenen terör saldırılarını protesto etti

BEYTULLAHİM (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentindeki Doğuş (Mehd) Kilisesi önünde toplanan bir grup Filistinli, Mısır'ın İskenderiye ve Tanta kentlerinde iki kiliseye düzenlenen terör saldırılarını protesto etmek amacıyla yüzlerce mum yaktı.

Hristiyanlarca Hazreti İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Doğuş Kilisesi önünde toplanan, Mısır'ın Filistin'deki büyükelçiliğinden bir heyetin yanı sıra aralarında Müslüman ve Hristiyan din adamlarının da bulunduğu onlarca Filistinli, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Mısır'daki terör saldırılarını protesto etti.

Üzerinde "Terörün dini yoktur", "Din adına masumların öldürülmesine hayır" ve benzeri sloganların yazılı olduğu döviz ve pankartları taşıyan Filistinliler, ellerindeki mumlarla teröre tepki gösterdi.

Piskopos Ataullah Hanna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal Doğuş Kilisesi önünde Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak hep beraber teröre ve aşırılığa karşı tepkilerini ortaya koymak üzere toplandıklarını bildirdi.

Hanna, "İnsan iyilik ve inşa için yaratıldı, yıkım ve öldürme aracı olmak için yaratılmadı. Kıpti Kilisesinin ve Mısır halkının başı sağ olsun. Zira terör Mısır halkını hedef almıştır. Bizim misyonumuz insanlık için, Mısır için, Filistin için ve Arap dünyası için bir barış misyonudur." diye konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, kiliselere düzenlenen terör saldırılarının ardından 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu.

İskenderiye ve Tanta'da düzenlenen ve terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bombalı saldırılarda 43 kişi yaşamını yitirmiş, 119 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :