Doğuda 229 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğuda 229 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 229 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.AA muhabirinin aldığı bilgiye...

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 229 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla trafikte aksamaların yaşandığı Erzurum'da, 74 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmaya çalışıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan'da 104, Ağrı'da ise 8 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ardahan İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada da karla mücadele kapsamında Merkeze bağlı Kazlıköy ve Çetinsu köyleri arasında mahsur kalan bir aracın kurtarıldığı bildirildi.

Açıklamada, merkezde 5, Hanak 9, Damal 1, Göle 3, Posof'ta ise 25 köy ile ulaşımın sağlanamadığı, söz konusu yolların genelinde yoğun karla mücadelenin başladığı duyuruldu.

Karayolları ise yolların genelinde buzlanma ve esinti etkili olduğu belirtilerek, sürücülerin tedbir amaçlı yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :