‘Doğu Ekspresi’ ile 'Turistik Doğu Ekspresi'ni karıştırmayın

‘Doğu Ekspresi’ ile 'Turistik Doğu Ekspresi'ni karıştırmayın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Turistik Doğu Ekspresi,' 11 Aralık'ta ilk seferine çıkıyor. Ancak, bilet satışında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen "Turistik Doğu Ekspresi" seferleri, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının ilgisini çekiyor. 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek ilk seferle birlikte, Ankara'dan Kars'a doğru unutulmaz bir tren yolculuğu başlayacak. Ancak, bilet satış sürecinde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşları uyarmaktan geri durmadı.

‘Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine başlıyor

Biletleri Turistik Doğu Ekspresi gibi pazarlıyorlar

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Turistik Doğu Ekspresi" için bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin "Doğu Ekspresi" biletlerini sanki "Turistik Doğu Ekspresi" gibi pazarladığına dikkat çekildi. Bu durum üzerine vatandaşları uyaran Bakanlık, bu tür acentelerin biletlerini iptal edeceğini ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bildireceğini belirtti.

‘Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine başlıyor

Doğu Ekspresi ile Turistik Doğu Ekspresi arasında ne fark var?

Ankara ile Kars hattında her gün karşılıklı sefer yapan "Doğu Ekspresi" ve turistik amaçlı özel bir tren olan "Turistik Doğu Ekspresi" arasındaki farklara vurgu yapılırken, vatandaşların doğru treni seçmeleri konusunda uyarıda bulunuldu. "Doğu Ekspresi," pulman ve kuşetli vagonlardan oluşan bir tren olarak her gün 53 istasyonda durarak Ankara ile Kars arasındaki 1,300 kilometrelik güzergahı kat ediyor.

Turistik tren molalı ve her gün değil

Öte yandan, "Turistik Doğu Ekspresi," turizm amaçlı özel bir tren olarak öne çıkıyor. Pazartesi, çarşamba, cuma günleri Ankara'dan, çarşamba, cuma, pazar günleri ise Kars'tan hareket edecek olan bu özel tren, Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği, ve Sivas gibi duraklarda toplamda yaklaşık 3'er saatlik mola vererek yolcularına unutulmaz anlar yaşatacak.

‘Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine başlıyor

Bilet satışlarının yaklaşık yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından bireysel satışa sunulurken, diğer vagonların satış hakları TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi. Acentelerin etik dışı satışlarını önlemek adına biletlerin iptal edileceği ve bu durumun TÜRSAB'a bildirileceği vurgulandı.

‘Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine başlıyor

Tursitik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları acenteye göre değişiyor

Son olarak, "Turistik Doğu Ekspresi" tur fiyatlarının, acentelerin sunduğu hizmetlere göre değişiklik göstereceği ve TCDD Taşımacılık'ın sadece tren seferinden sorumlu olduğu önemle belirtildi. Yolcuların, güzergah üzerindeki doğal, tarihi ve kültürel yerleri gezecekleri tur paketlerini dikkatlice seçmeleri tavsiye ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.