Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

VAN (AA) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 747 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada,...

VAN (AA) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 747 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar yağışı nedeniyle 378 mahalleye ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, kar yağışının yoğun olduğu Gürpınar ve Bahçesaray ilçelerinde köy yollarının kapandığı kaydedildi.

- Bitlis

Bitlis'te de kar ve tipi nedeniyle 122 köy yoluna ulaşımın sağlamadığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, kapalı köy yollarını açmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da kar yağışının aralıklarla öğle saatlerine kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini ifade ederek, yarından itibaren hava sıcaklığında artış yaşanacağını aktardı.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğünü belirten Saraç, vatandaşları don ve buzlanma ile çığ tehlikesine karşı uyardı.

Karayolları ve belediye ekipleri, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

- Muş ve Hakkari

Muş'ta kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde 10 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, gün içerisinde tüm köy yollarının ulaşıma açılacağını kaydetti.

Hakkari'de ise 60 köy ile 177 mezra yoluna ulaşımın gerçekleştirilemediği, karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

- Şemdinli'de eğitime ara verildi

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. İlçede vatandaşlar ev ve işlerinin önünde biriken karları temizledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :