Doğu Anadolu'da kar yağışı

Doğu Anadolu'da kar yağışı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezi ile ana arterlerde 400 personel ve 128 iş makinesiyle temizlik çalışmaları yapıyor- Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı Ağrı'da, tipi nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı

ERZURUM/AĞRI (AA) - Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölgede önceki gün başlayan kar yağışı ve tipinin ardından Karayolları, İl Özel İdaresi ve Belediye ekipleri, kapanan köy ile mahalle yollarının açılması ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler bölge genelinde, şehir merkezleri ile ana arterler başta olmak üzere, kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Erzurum'da yağışın durmasının ardından daha rahat çalışma imkanı bulan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezi ile ana arterlerde 400 personel ve 128 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yapıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, aldıkları tedbirleri uygulamaya koyarak gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Etkin bir karla mücadele çalışması yürüttüklerini dile getiren Sekmen, şunları kaydetti:

"Kırsal ve ana yolların çalışmalarını belediye olarak bizler yapıyoruz. Ayrıca Karayollarının sorumlu ekipleriyle 24 saat aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erzurum bir kış şehri, bunu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz. Bizler de vatandaşlarımızın rahat etmesi için üzerimize düşen neyse yerine getirmeye gayret ediyoruz. Sokakta kalan, kimsesiz ve sıkıntısı olan vatandaşlarımız varsa, belediyemizin '444 16 25' numaralı hattından müracaatta bulunsun. Hizmetlerimiz aksamadan devam edecek. Bizzat ekibimle 24 saat uyanık olarak bu hizmetleri takip ediyorum. Vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz."

- Ağrı'da 529 köy yolunda çalışma

Ağrı'da da karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapanan 529 köy yolunu açmak için çalışma yürütüyor.

Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı kentte bazı araçlar, tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Yol kenarları ve otoparklardaki bazı araçlar ise karla kaplandı. Aracıyla yola çıkmak isteyen birçok sürücü, zeminin kayganlaşması nedeniyle zor anlar yaşadı.

İşi nedeniyle Samsun'dan Ağrı'ya gelen Haşim Tırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte iklimin doğal güzelliklerini yaşadığını söyledi.

Tırık, "Aracımı belediye otoparkına bıraktım. Kardan dolayı aracımı çıkaramadım, her tarafı karla kaplandı. Karın yağmasıyla insanların çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini fark ettim. Karadeniz Bölgesi'nde bu şiddette bir karı daha önce görmedim. Çocuklarıma anlatacağım güzel bir anımı Ağrı'da yaşamış oldum." dedi.

Ağrı'nın Çukur Çayır köyünden iki gün önce kente gelen Şakir Yılmaz da aracını belediye otoparkına bıraktığını anlatarak, "Kar nedeniyle aracım 2 gün burada mahsur kaldı. Köy yollarımız da kapalıydı, gidemedim. Kar yağışı durduğu için aracımın etrafını temizliyorum. Büyüklerimizin dediğine göre, eski zamanlarda bu şekilde kar yağışı oluyormuş ama ben hayatımda ilk kez böyle bir kar yağışı gördüm." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :