Doğaseverler Akçabelen’in şeker fasulyesini tanıtmak için yürüdü

Doğaseverler Akçabelen’in şeker fasulyesini tanıtmak için yürüdü

Beyşehir ilçesinde, doğaseverler Akçabelen Çetmi Şeker Fasülyesi’nin tanıtımı için doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

 Beyşehir İlçe Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanısıra Konya ve çevre ilçelerinden de doğaseverler katıldı. Beyşehir’e bağlı Akçabelen Mahallesi’ndeki etkinlikte katılımcılar, Şamiçi mevkisindeki çam ormanlarının arasındaki 6 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi.

dogaseverler-akcabelen’in-seker-fasulyesini-tanitmak-icin-yurudu-(3).jpg

dogaseverler-akcabelen’in-seker-fasulyesini-tanitmak-icin-yurudu-(6).jpg

 

Etkinlik kapsamında katılımcılara Akçabelen Mahallesi’nin pişirilen şeker fasülye yemeği ikram edildi. Katılımcılar, etkinlik sonrasında Birleşmiş Milletler (BM) Küçük Mali Destek Programı (SGP) kapsamında mali destek sağlanan ve dünya pazarına girmeye hazırlanan Akçabelen Mahallesi’nde üretilen şeker fasulyenin bir süre önce faaliyete geçirilen paketleme tesislerini de ziyaret etti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 2017 yılının son günlerinde doğa yürüyüşü etkinliğine katılan doğaseverlere teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin devamının geleceğini sözlerine ekledi. 

dogaseverler-akcabelen’in-seker-fasulyesini-tanitmak-icin-yurudu-(4).jpg